Најновије

НАЈАВЉЕН ВЕЛИКИ ПРОТЕСТ: Ограда око Капитола опет подигнута

Ограда око Капитола је поново подигнута, а полиција у Вашингтону која се спрема за данашње заказане протесте затражила је помоћ од других безбедносних органа, укључујући и америчку Националну гарду.

Присталице Трампа (Фото: Јутјуб)

Начелник полиције Капитола Том Мангер саопштио је јуче на конференцији за новинаре да је тешко рећи да ли су претње насиљем за данашњи догађај веродостојне, али да је о томе забележена комуникација на интернету и на другим местима и да обавештајни подаци уочи митинга сугеришу да ће се појавити екстремистичке групе, преноси АП.

Дозвола за данашње окупљање је издата за присуство до 700 људи, а Мангер сматра да је највероватнија могућност за насиље током скупа сукоб између демонстраната и противника протеста за које се очекује да ће се појавити, а нагласио је да се полиција такође припрема за могућност да неки демонстранти дођу са оружјем.

- Нећемо толерисати насиље и било какво криминално понашање - рекао је Мангер.

Амерички министар одбране Лојд Остин одобрио је јуче захтев да се 100 војника Националне гарде стави на располагање полицији, како би помогли у заштити Капитола ако то буде потребно, а уочи планираног скупа подршке оптуженима за учешће у нередима 6. јануара.

Полиција у Вашингтону у среду је саопштила да је затражила од Пентагона да обезбеди трупе Националне гарде како би помогле у заштити Капитола 18. септембра током заказаних протеста, ако то буде потребно.

Протест, који је организује Мет Брејнард, бивши службеник у кампањи некадашњег америчког председника Доналда Трампа, има за циљ пружање подршке људима који су приведени након нереда 6. јануара - њих 63 који су у притвору и више од 600 оптужених због смртоносних нереда.

Обавештајни извештај државне безбедности упозорио је на постове на друштвеним мрежама у којима се расправљало о могућем нападу на Капитол ноћ пре митинга,а један корисник је такође коментарисао "отмицу једног члана Конгреса", наводи се у документу, иако посланик у извештају није идентификован именом.

Не очекује се да ће конгресмени данас бити у згради, јер Конгрес не заседа.

О успеху Сиријске арапске армије прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА