Најновије

ПОЛУПАНИ БАЈДЕН! Америчког председника ни ово није могло да спречи да прави нове гафове и срамоти се! (ВИДЕО)

Према новој књизи, највиши помоћници Беле куће поставили су „зид“ како би заштитили председника Бајдена од неочекиваних сусрета догађаја и дугих интервјуа усред страха од председниковог сведочења и навике да даје чудне изјаве.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

"Опасност" Боба Вудварда и Роберта Косте цитирала је бројне инциденте председника склоног гафовима у првим данима његове администрације, укључујући чудан разговор са репортером Си-Ен-Ена за који се касније извинио.

"Та страна Бајдена - његова тенденција да понекад да сумњиве или омаловажавајуће изјаве - и даље је била с њим и сада је била део његовог председништва", каже се у књизи.

Заузврат, један број Бајденових помоћника рекао је новинарима да су начелник штаба Роналд Клејн и тадашња саветница Беле куће Анита Дан радили на спречавању таквих инцидената држећи га подаље од "неисценираних догађаја или дугих интервјуа", преноси Фокс њуз.

"Ефекат су назвали" зид ", председникова чаура", написали су.

Међутим, аутори напомињу да су се ти инциденти и даље појављивали, упркос том заштитном балону.

У књизи се каже да је Бела кућа морала да пређе у режим контроле штете након што је Бајден објавио да је постигао велики двостраначки споразум о инфраструктури, али је затим рекла да је то зависно од усвајања либералнијег пакета потрошње.

Наводно је то изненадило демократе, који су их видели као одвојене, и наљутило републиканце који су били незадовољни упозорењем. То је довело до тога да су званичници радили на телефонима како би поправили штету, а Бајден је издао опсежну изјаву како би појаснио свој став.

Књига садржи низ открића, посебно извештаје о томе како је генерал Марк Мајли комуницирао са Кинезима како би их уверио у страхове од напада током хаоса који је владао око побуне на Капитолију 6. јануара.

Бела кућа није одмах одговорила на захтев Фокс Њуза за коментар.

Нападнути телибани! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА