Најновије

МОЖЕ ДА СЕ ВАДИ НА СЕНИЛНОСТ: Бајден признао да је 10 одсто Американаца остављено у Авганистану, међу њима велики број деце!

Америчка влада заборавила је у Авганистану најмање 30 деце, потврдили су званичници АП школског одбора Калифорније у три округа.

Џозеф Бајден (Фото: Јутјуб)

Они су известили да су деца остала тамо због тога што је Бајден повукао америчке снаге из земље пре него што су деца могла да се пробију кроз контролне пунктове талибанских терориста на путу до места за екстракцију на аеродрому.

Школски дистрикт Сан Хуан Унион у Сакраменту идентификовао је "27 ученика из 19 породица" који су остали заглављени. Још један школски округ у Сакраменту рекао је за АП да се троје заробљене деце крије.

Портпаролка школског округа Унион Рај Раи изјавила је за АП да верује да би "неке од ових породица можда биле у транзиту ван Авганистана, јер нисмо успели да дођемо до многих од њих у последњих неколико дана".

- Једина реч коју могу рец́и је срцепарајуц́е" и "искрено" се надамо "њиховом брзом и сигурном повратку у САД и назад у наше школске заједнице - додале су портпаролке Сакраменто Сити Јунифајд Скул Дистиркта.

Брајтбарт Њуз је у среду известио да је око 29 студената из Калифорније - наводно блокирано у Авганистану због администрације председника САД, и то пет више него што је првобитно објављено у уторак". "Можемо потврдити да тренутно имамо 29 ученика, из 19 породица, у Авганистану", потврдила је Раи, осигуравајуц́и своју спремност да "подржи ове студенте и породице на било који начин" која може - преноси Брајтбарт.

Бајден је  у уторак свету рекао да је оставио десет одсто Американаца у Авганистану на цедилу, међутим сам је касније објаснио да је тај број између 100 и 200.

- Сада верујемо да око 100 до 200 Американаца остаје у Авганистану, са извесном намером да напусте. Вец́ина оних који остају су двојни држављани, дугогодишњи становници који су раније одлучили да остану због својих породичних коријена у Авганистану - изјавио је Џо Бајден.

Русија на обале Сирије послала још три подморнице наоружане крстарећим ракетама. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА