Најновије

ЖИРИНОВСКИ УКРАЈИНИ НАЈАВИО АВГАНИСТАНСКИ СЦЕНАРИО: Зеленски ће клечати пред Бајденом, а на крају ће земља остати уништена

Лидер ЛДПР Владимир Жириновски најавио је да Украјину чека авганистански сценарио ако се буде уздала у америчку помоћ.

Жириновски (Фото: Јутјуб)

- Зеленски ће данас клечати пред Бајденовом како би молио за оружје и уз његову помоћ извршио провокацију против Русије. Али мора да се сети како је америчка „војна помоћ“ Авганистану завршена. Авганистанци су доведени у такво стање да су се ухватили за трап авиона који је полетао, схвативши да је то сигурна смрт. Све се завршило трагедијом за Авганистан и страшном срамотом за Америку. Исто чека и Украјину, која ће сама добровољно дати све метрополи, дозволити да исцрпи сво њихово богатство, а на крају ће остати уништена - написао је Владимир Жириновски на Телеграму. 

Ситуација у Авганистану

Прошлог четвртка је у две експлозије у близини аеродрома у Кабулу погинуло око 200 људи, укључујући америчке војнике, припаднике покрета „Талибан“ и цивиле. Одговорност за напад преузео ИД.

Почетком августа талибани су појачали офанзиву против владиних снага у Авганистану. Талибани су 15. августа ушли у главни град и преузели контролу над председничком палатом, а 16. августа су објавили да је рат у Авганистану завршен и да ће државно уређење бити одређено у блиској будућности. Једина покрајина која није под њиховом контролом је Панџшер североисточно од Кабула.

САД су 30. августа пред поноћ завршиле евакуацију цивила из Кабула и окончали повлачење из Авганистана.

Руси разбуцали џихадисте у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА