Најновије

ПУТИН РЕАГОВАО НА ОПТУЖБЕ ДА ЈЕ УБИЦА! Послао никад оштрију поруку Европском суду за људска права!

Руски председник Владимир Путин негирао је оптужбе на свој рачун да је умешан у брутално убиство бившег шпијуна Александра Литвињенка 2006. у Лондону, наводећи да Европски суд за људска права нема капацитет да суди о том случају.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Руски председник Владимир Путин је преко свог портпарола Дмитрија Пескова послао бруталну поруку Европском суду за људска права поводом његове најновије пресуде по којој је Руска Федерација са шефом Кремља на челу одговорна за брутално убиство бившег руског шпијуна Александра Литвињенка 2006. у Лондону. 

Кремљ је одбацио као "неутемељену" пресуду Европског суда за људска права, истичући да то тело једва да има овлашћења или техничке капацитете да може да поседује информације о злочину који је пре 15 година потресао читав свет.

- Још нема резултата истраге, па су такве тврдње у најмању руку неутемељене - саопштио је Песков.

Подсетимо, суд у Стразбуру је данас Русију прогласио одговорном за убиство Литвињенка, који је преминуо након што је, највероватније у лондонском хотелу "Миленијум", отрован полонијумом 210, ретким радиоактивним изотопом.

Литвињенко (43), бивши службеник ФСБ и узбуњивач, након пресељења у Британију је постао гласни критичар руског председника Путина и радио је с британском тајном службом МИ6.

Британска истрага закључила је 2016. године да је Путин вероватно одобрио руску обавештајну операцију за убиство Литвињенка, а такође је откривено да су бивши припадник КГБ Андреј Луговој и још један руски држављанин Дмитриј Ковтун извршили убиство у оквиру операције коју је вероватно водила руска Федерална служба безбедности.

Запад спремио нови покварени план, акција се спроводи од Балтика до Јадранског мора. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА