Најновије

РУСКИ АВИОНИ УЛЕТЕЛИ НА УКРАЈИНСКУ ВОЈНУ ВЕЖБУ: Паника у Кијеву (ВИДЕО)

Команда ваздушних снага Оружаних снага Украјине навела је да су руски извиђачки авиони наводно нарушили ваздушни простор улетевши у зону војне вежбе у Црном морум саопштено је на Фејсбук страници Команде.

Су-24 (Фото: РИА Новости)

У извештају се напомиње да су авиони типа Су-24МР и Ил-20 прешли борбене курсеве циљева типа ВР-3 Рејс, уз које су коришћене украјинске противавионске вођене ракете. Међутим, у тексту се не каже о којој вежби је реч

„У зони гађања уживо противавионских ракетних снага Ваздухопловства и ПВО Копнених снага Оружаних снага Украјине у Црном мору, извиђачки авиони Руске Федерације, попут Су- 24МР и Ил-20, грубо су прекршили процедуру коришћења ваздушног простора, више пута летећи у рестриктивну зону, коју је Украјина резервисала за вежбу “, каже се у тексту.

До 30. септембра у Украјини, на Црном и Азовском мору, одржавају се стратешке командно-штабне вежбе „Уједињени напори-2021“ уз учешће војника и опреме из земаља НАТО.

Естонија је 23. септембра оптужила Русију за кршење ваздушног простора. Талин тврди да је авион А-50 Ваздушних снага Русије нарушио ваздушну границу републике у области острва Ваиндло, а ово је шести случај кршења ваздушног простора руским авионима од почетка 2021. године.

О дипломатском рату због Вагнерове групе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА