Најновије

АМЕРИЧКИ ИЗАСЛАНИК ЗА ЗАПАДНИ БАЛКАН: Нема ништа спорно у томе што се у региону промовише српско јединство

Габријел Ескобар, заменик помоћника америчког државног секретара за европска и евроазијска питања и нови изасланик Стејт департмента за Западни Балкан, оценио је у разговору за Глас Америке да не види ништа спорно у томе што што се промовише српско јединство у региону.

Србија и Српска (Фото: Јутјуб)

На питање како САД виде концепт “српског света” и недавне иницијативе председника Александра Вучића и других званичника да промовишу српски идентитет и “јединство” у региону, те да ли би тај тренд могао да дестабилизује регион, Ескобар наводи да остаје да се види, али истиче да не постоји конфликт, противречност, између тога да људи славе своју културу и живе у некој другој земљи.

“У овој земљи ми славимо културу једни других. Али питање је да ли то онда постаје политички и војни императив и што се тога тиче ми апсолутно верујемо да су грађани различитих националности који живе у другој земљи – грађани земље у којој живе, имају обавезе према њој, а земље споља не треба да те две ствари мешају. Зато је то веома збуњујуће питање за људе у региону, за људе у Косову, Црној Гори, и Северној Македонији, али верујемо да Балкан као мултиетнички део света има много тога да слави у смислу културе. Политичка динамика и политички императиви који проистичу из етничке припадности – то је друга прича”, казао је Ескобар.

Тенкове који иду према Јарињу можете погледати ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА