Најновије

МАСУД ОКУПЉА БОРЦЕ У ПЛАНИНАМА: Шаљу поруку Талибанима да их има и да ће се борити до смрти! (ВИДЕО)

Авганистански Покрет отпора поново се појавио у североисточној провинцији Панџшир, тачније у планинском ланцу Хиндукуш. Присталице отпора су 25. септембра поделиле видео записе и неколико фотографија на којима се виде борци Покрета отпора, које су талибани поразили пре мање од месец дана, како марширају по неприступачном планинском ланцу.

Покрет отпора НРФА. (Фото: Јутјуб)

Талибани наводно гоне борце авганистанског отпора. На интернету се појавио и видео запис на којем се види како талибански борци изводе операцију чешљања у Хиндукушу.

Талибани су 6. септембра заузели главни штаб Националног фронта отпора у Авганистану у срцу Панџшира. Група је такође убила Фахима Даштија, портпарола Покрета отпора, генерала Абдул Вудода Зару, ратног команданта Покрета отпора и његовог нећака.

Авганистански лидери Ахмед Масуд и Рохулах Салех, брат вође Покрета отпора и бивши потпредседник Авганистана Амарулах Салех су у бегу.

Упркос овом великом застоју, авганистански отпор обећао је да ће наставити борбу против талибана све док се у Авганистану не успостави инклузивна, децентрализована влада. Врховни вођа отпора Ахмед Масуд наводно је и даље у Панџширу. С друге стране, Амарулах се наводно склонио у Таџикистан.

У почетку су талибани разговарали са Покретом отпора и нудили им политичко решење. Чини се да сада група ради на томе да искорени оно што је остало од Покрета отпора. Неравни терен Хиндукуша учиниц́е ово тешким, ако не и немогућим.

Ловци на терористе постали лак плен, каплару није било спаса, погођен је снајпером! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА