Најновије

Одбијен предлог КФОР-а: Нећемо да север постане српски гето!

Градоначелници четири српске општине на КиМ одбили су предлог команданта КФОР-а да се албански специјалци замене војницима КФОР-а, а да једнострана одлука Приштине о одузимању српских таблица и угрожавање слободе кретања остане на снази, јер би тиме, како наводе, север постао српски гето.

Косово и Метохија. (Фото: Јутјуб)

– У консултацији са нашим грађанима овакав предлог смо једногласно одбили. Наш народ и ми његови представници нисмо спремни да се сагласимо са намером Приштине да нас стави у гета и укине право на слободу кретања, која је вредност модерне Европе деценија уназад и која би морала да важи и за Србе на овим просторима – наводе градонечелници у саопштењу које су доставили медијима, а којим су, објашњавају, желели да обавесте јавност и спрече дезинфирмације које пласира Приштина “како би оправдала подизање тензија у српским општинама на северу Косова и Метохије и слање до зуба наоружаних формација у наше општине.

Због једностране одлуке Приштине Срби су већ девет дана на протестима у Јарињу и Брњаку и остаће колико год буде потребно, јер се не мире са намером Приштине да нас ставе у кавезе.

– Лаж је да нас погађа националност онога ко нам скида таблице, већ сама намера да се оне скину. Па ма коју униформу тај неко носио. А присуство до зуба наоружаних специјалаца који пребијају голоруке Србе је разлог за масовност и истрајност нашег народа у борби за право на слободу кретања – наводе у саопштењу градоначелници и још једном позивају Приштину да врати стање на период пре 20. септембра ове године, да повуче своје наоружане формације и кроз дијалог са Београдом пронађе одговарајуће решење.

Све друго ће само подгрејати ионако усијану ситуацију коју тешком муком наши представници држе под контролом, док са друге стране се наш народ малтретира од РОСУ специјалаца, поручују градоначелници, који су овим саопштењем реаговали на изјаву косовског министра унутрашњих послова Ðелала Свечле, који је претходно рекао да специјалне јединице косовске полиције на прелазима на северу Косова служе безбедности грађана.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА