Најновије

АМЕРИЧКИ СЕНАТОР: Путин је победио, Америка је изгубила

Амерички сенатор Тед Kруз објавио је на свом Твитер налогу видео запис свог говора у којем се позива на обустављање почетка рада гасовода Северни ток 2.

Северни ток 2 (Фото: Nord Stream 2)

Према његовом мишљењу, пројекат је наводно резултат сарадње руског лидера Владимира Путина и америчког председника Џоа Бајдена.

„Годинама слушам разговоре у којима се стално понавља „Русија, Русија, Русија“... Али постоји ли сада барем један демократа у Сенату који има храбрости да се бори са својим демократским председником, који Путину даје поклон века?", написао је Круз у коментару на видео.

Он је нагласио да се сам Бајден није противио гасоводу чак ни након што се немачка канцеларка Ангела Меркел, која је подржала пројекат, дала оставку на то место.

"Шта сад? Путин је победио, Америка изгубила“, рекао је он.

Републиканац Тед Круз се више пута противио изградњи и покретању гасовода.

У августу је учествовао у блокирању рада Сената, што је планирано да се настави све док Бајденова администрација не уведе санкције против Северног тока 2.

У септембру је поново протестовао због нафтовода и запретио да ће пореметити одобравање кандидата за Стејт департмент и Министарство финансија САД.

Изградња Северног тока 2 је сада у потпуности завршена. Шеф Гаспрома Алексеј Милер рекао је да би испоруке гаса на европско тржиште могле да се изврше већ ове грејне сезоне.

Узнемирујући снимак убиства белоруског припадника КГБ-а можете да погледате ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА