Најновије

Кедми демаскирао лажи владајућих Украјинаца: Кијев је руски град и Одеса и Севастопољ

Бивши шеф израелске специјалне службе „Натив“ Јаков Кедми, који зна шта о томе говори и зато што се родио и живео у СССР, раскринкао је лажи владајућих Украјинаца о „древним Укрима“ за које у Кијеву последњих година тврде да је Црно море постало тако што је вода попунила гигантску рупу коју су они ископали.

Кедми (Фото: Јутјуб)

А и саму данашњу марионетску украјинску власт и новију историју те земље.

Прво је нагласио да ни „древни Укри“ ни савремени Украјинци нису подигли ни један једини град на територији коју данас контролишу и да су све градове на украјинском тлу изградили Руси, Литванци или Пољаци.

„Древни Укри “, које савремени Украјинци називају својим прецима- прародитељима, нису поставили ни калдрму за какво мини-насеље. Град Лавов изградили су Пољаци. Не постоји ниједан град који су саградили Украјинци. Градили су их Руси, Литванци и Пољаци. Украјинци су долазили у Лавов да на школовање када су им то Пољаци дозволили, али то је пољски град“.

Кедми је одмах наставио: „А Кијев је руски град. И Одеса и Севастопољ су руски градови. На територији данашње Украјине било је малих тврђава, пољских, литванских, али не и украјинских. Данашња Украјина нема никакве везе са изградњом градова. У већини случајева основала их је велика руска царица Катарина Друга. Примера ради, Харков је основан 1630 и населили су га Малоруси који су бежали од Пољака“.

„Савремене Укре“ ће ипак можда највише погодити ове речи Јакова Кедмија:

„Иначе, није било никаквих`древних Укра`. Конструкцијом о њима, националисти модерне Украјине само покушавају да искриве историју. Древни Кијев био је један од руских градова, реч "Украјина", као што се зна, потиче од речи окраина-периферија, а појавила се током пољске окупације западних и јужних руских земаља. Није тајна да је такозвана украјинска националност плод маште властеле, која је одлучила да отргне Малорусију од Русије. То је повезано и са плановима оживљавања Пољско-литванске државне заједнице (Речпосполита). А сада је измишљена нација већ свима помутила крв бедним фантазијама о свом пореклу“.

Кедми закључује овако:

„У ствари, савремена Украјина није ништа друго до карикатура од државе. Са нултом независношћу и истим таквим суверенитетом. У тој земљи, једноставно, нема заштите националних интереса. Култура и наука су практично уништене. То је само нека врста токсичне територије, чији становници верују да им сви дугују све. А сви они који се са њима не слажу - изједначавају се са непријатељима“.

Путин због Косова послао бруталну поруку Америци. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА