Најновије

ИВИЦА ДАЧИЋ О ХАОСУ НА ЦЕТИЊУ: Ово је срамота! Чанак добија паре да подстиче немире у Црној Гори! Ђукановић је комуниста!

Најважнији догађај у Црној Гори последњих дана било је устоличење митрополита Јоаникија у Манастиру Светог Петра Цетињског које је обављено у недељу.

Ивица Дачић. (Фото: Јутјуб)

Иако је устоличење духовни чин, незаобилазне су биле политичке тензије, а ситуацију су многи описали као покушај државног удара. Да ли је дестабилизована Црна Гора? Каква је политичка судбина Мила Ђукановића? Шта се дешава са међустраначким дијалогом пред априлске изборе у Србији?

На ова питања одговарао је Ивица Дачић, а председник Народне скупштине и лидер СПС говорио је и о другим актуелним темама.

"Свако је показао своје право лице. Мислим да је СПЦ, односно Митрополија, поступила онако како поступа више стотина година. Ја сам као председник Владе 2013. био на обележавању осам векова Ђурђевих ступова, био је тамо и Филип Вујановић. Како им тада нису сметали Јоаникије и Амфилохије, који су такође били тамо?", пита Дачић.

"Кад год је црногорска власт плашила народ великосрпском политиком, то је служило само њиховом очувању власти".

"Да сад поставим обрнуто питање, а то је шта би се десило да је овде у Србији био неки верски чин, свеједно о којој вери је реч, и да неко организује протест?", наставља председник Скупштине.

"Ово је срамота за Црну Гору", јасан је Дачић.

"Шта је Србија лоше учинила Црној Гори?", наставља председник Скупштине са питањима.

"Чак и они који су освајали, имали су обзира према вери и светињама. Мора се одвојити духовно од световног".

"Што нису направили црногорску православну цркву? Мило Ђукановић је комуниста и њега не занима ни српска ни црногорска православна црква. Никад се у историји није десило да се туку и ратују српски и црногорски народ. Србију не интересују унутрашња питања Црне Горе, већ положај српског народа и СПЦ.” рекао је Дачић.

"Чанак је био у штабу за протесте. Што су Матији Бећковићу забранили улазак у Црну Гору? Шта ће онда Чанак тамо?"

Упитан да ли има право да позива на хапшења у Црној Гори, Дачић је одговорио:

“Где сте били када је Чанак тражио моје хапшење? Нема га ни испод стола. Ма микроскоп да узмете не можете да га нађете на српској политичкој сцени". Чанак добија паре за подстицање немира у Црној Гори. Јавна је тајна да Црна Гора финансира политичке пријатеље".

Застрашујуће упозорење Русије и Кине шокирало Запад! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА