Најновије

ЈЕРЕМИЋ: Вучић послао поруку да више не рачуна на савез са Ђукановићем

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је неуспешни покушај спречавања устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија био "јасан сигнал" председнику Србије Александру Вучићу да "нема више потребе за одржавањем некада изузетно чврстог пријатељства са председником Црне Горе Милом Ђукановићем".

Јеремић (Фото: Јутјуб)

„Вучић је послао поруку да више не рачуна на савез са Ђукановићем, који је, преко контроверзног бизнисмена Цанета Суботића, одиграо кључну улогу у доласку Српске напредне странке на власт 2012. године. Ђукановићев неуспех да спречи устоличење митрополита… је био очигледан показатељ његове слабости и Вучић закључио да је куцнуо час да према Ђукановићу поступи онако као што је поступао и према свима којима има да захвали свој долазак на власт“, рекао је Јеремић.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије, додао је да се противи мешању Србије у унутрашња питања Црне Горе.

„Данас је Влада Црне Горе била апсолутно на висини задатка. Приступ им је био професионалан и државнички, а и Српска православна црква се понела мудро, отказујући народни сабор који је требало да буде одржан испред манастира на Цетињу“, навео је Јеремић.

Према његовим речима, данашње устоличење, праћено инцидентима, је „оголило пред очима домаће и међународне јавности ко је заправо главни узрочник напетости и нестабилности у Црној Гори“, као и да Вучић покушава да успостави контролу над новом Владом Црне Горе, али да му то „срећом, не полази за руком“.

Кривокапић демантовао Вучића. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА