Најновије

ОВИ, ОНИ И ТВ ДУЕЛИ: Вучић неповезано о екологији (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић говорећи о еколошком протесту најављеном за 11. септембар под називом "Еколошки устанак" истиче да је поменути протест борба између опозиције. "То нема везе с нама, ти устанци, то они устају једни против других. То ће ови еколози... то је борба против Ђиласа и Јеремића, па зато сад они нападају ове, да би ови могли да се кандидују, па ко ће од њих да преузме примат од странака бившег режима, а ови да се представе као нови, пошто за ове нико неће да гласа", у свом конфузном маниру "објашњава" Вучић водитељки на ТВ Прва.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић није објаснио ко су "ови", а ко "они", нити какве везе има еколошки протест са наводним сукобима у опозицији, али очито му није био циљ да објасни, већ напротив да збуни грађане, и онако "успут" помене Ђиласа, Јеремића и бившу власт, односно дежурне кривце са сваку лошу ствар које се дешава у земљи.

- То нема везе са екологијом, ту дође од оне Мире луткарке до Дамљана Кнежевића - додаје Вучић.

Говорећи о политичким дебатама, Вучић истиче да опозиција жели једино дебату сама са собом.

- Кад год сам био у опозицији, свакога дана сам где год сам био позван, а ми смо тада били највећа странка не у опозицији него у целој земљи, ишао сам само на дуеле - истакао је Вучић.

Председник је некако заборавио на чињеницу да од када више није опозицији, годинама у назад, не иде на политичке дебате, иако је по сопственом признању пре ишао "свакога дана".

Такође је Вучићу некако промакла и чињеница да грађани не иду на еколошке протесте због опозиције, већ због тога што су им угрожени елементарни услови за живот. Или мисли да је чист ваздух и бистра река некакав луксуз?

Пројекат компаније Рио Тинто, Београд као један од најзагађанијих градова на свету, пожар на депонији Винча, реке у цевима зарад финансијске добити моћника, као и уништавања многих река, попут реке Пек, као и девастирање баре Рева,  само су неки од разлога зашто грађани одлазе на еколошке протесте.

Због тога Вучић непрестано покушава замену теза када су у питању еколошки протести, пребацујући лопту на приче о сукобима опозиције, јер на тај начин жели да исполитизује одбрану животне средине. Из истог разлога помиње и бившу власт, јер је свестан да су се грађани пробудили када је у питању екологија и заштита животне средине, а бивша власт је увек по правилу режима крива за све.

Еколошки устанак су подржале многе јавне личности попут легендарне Цеце Бојковић, Секе Саблић, Аните Манчић, Петра Божовића, те се очекује велики број грађана 11. септембра у Пионирском парку, а режим с Вучићем на челу урадиће све како би један такав протест пропао.

Како је Мило Ђукановић изгубио подршку Америке, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Директно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА