Најновије

ШОК ПРЕОКРЕТ У РАТУ: Русија блокирала рад израелских система за електронско ратовање, генерали побнеснели

Израел већ месец дана безуспешно покушава да омета сиријски и руски систем противваздушне одбране у Сирији.

Израелски авион (Фото: iaf.org.il)

Показало се да успех сиријских система противваздушне одбране у одбијању удара израелских ваздушних снага није ни на који начин повезан са радом руских система ПВО С-400.

Како се испоставило, захваљујући помоћи руске војске, било је могуће да сиријска војска потпуно блокира нормалан рад израелских система за електронско ратовање, са којима су претходно успели да успешно погоде циљеве у Сирији.

Сиријски системи ПВО, укључујући комплексе С-300, Панцир-С и Бук-М2Е, заиста су интегрисани са руским системима ПВО у Арапској Републици.

Ипак, сиријски системи противваздушне одбране делују независно и било је могуће повећати ефикасност одбијања израелских ракетних удара, укључујући и ракете „стелт“.

Фреквенције радара сиријских ПВО система су додатно промењене. Као резултат тога, показало се да је ефикасност употребе израелских електронских комплекса за сузбијање једнака нули.

Стручњаци напомињу да су сиријски системи противваздушне одбране заиста почели да откривају израелске ракете одмах у тренутку лансирања.

На то указује чињеница да су чак и ракете са ниским радарским потписом оборене већ на граници Сирије и Либана, а пројектили које су пустили сиријски системи ПВО настављају да јуре израелске ловце чак и у ваздушном простору Либана и самог Израела.

Још је нејасно колики је удео руских специјалаца у овом шокантном преокрету на сиријском ратишту. Чињеница је да су команданти израелске војске веома љути и оптужују Русију за умешаност у овај преокрет.

Аналитичари тврде да је Израел прешао руску црвену линију и да је ова ситуација руска одмазда за израелски продор на сиријски фронт.

Талибани тврде да је рат завршен. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА