Најновије

Србија "победила" корону, а на хиљаде дневно заражених (ВИДЕО)

Још прошле године у мају, власт је прогласила победу над коронавирусом, све у сврху избора који су се одржали у јуну 2020. године. Данас, 15 месеци касније Србија има на хиљаде заражених дневно и двоцифрен број умрлих. Па, како смо онда победили корону?!

Ковид болница у Батајници (Фото: Јутјуб)

- Србија се опоравља од коронавируса захваљујући нашим племенитим здравственим радницима. Број жртава у Србији је међу најнижим у свету - наведено је у споту СНС-а који је настао 12. маја 2020, иако све бројке показују да смо тада имали убедљиво највише заражених и умрлих у региону.

У споту се такође додаје да присталице опозиције отежавају борбу са вирусом и омаловажавају рад доктора и медицинских сестара, иако су лидери опозиције свакодневно за време ванредног сања у дневним изјавама или интервјуима скретали пажњу на лекаре и медицинско особље и њихове нехумане услове за рад. А сада на вакцинацију, и око ове теме не може бити "ја овако, ти онако".

Да је све била фарса и да корона није побеђена било нам је јасно одмах после прошлогодишњих лажних избора 21. јуна. Имали смо масовно оболеле, као и оне који су на респиратору. Имамо их и данас. Број заражених на дневном нивоу прелази 5.000, све више младих људи је у критичној ситуацији, а лекари наглашавају да нису вакцинисани!

У највећој ковид болници у земљи, у Батајници, тренутно се лечи око 700 оболелих, синоћ је објављено на РТС. Више од хиљаду новозаражених је у Београду, а још осам градова бележи троцифрен број новооболелих. Лекари упозоравају да се највише заражавају невакцинисани и да су огромне гужве у ковид амбулантама, због чега су морале да продуже радно време до 22 сата.

- За осамнаест месеци колико се боримо са пандемијом и десет месеци рада ковид болнице нисмо имали тежег млађег пацијента. Девојка стара 20 година, апотекар из Београда, невакцинисана, нема ниједну придружену болест. Јуче је интубирана, она нема плућа, дише са левим врхом плућа, њена плућа су зацементирана - рекла је за РТС директорка ковид болнице у Батајници др Татјана Аџић Вукичевић.

Она је додала да је у дану за нама дијагностиковано више од 5.000 новооболелих, као лекара, човека и руководиоца ове болнице ови подаци брину, јер само може да наслути шта ће бити за пет или десет дана.

- Болница је прилично пуна, од 700 болесника 620 је у јединицама полуинтензивне неге, а 80 у јединицама интензивног лечења. Отворена је још пета - јединица спаса. Преко 20 одсто болесника захтева интензивну негу, број пријема сваког дана је између 40 и 70 - рекла је за докторка Аџић Вукичевић.

Дакле, јасно је да коронавирус није ишчезао и да се из дана у дан бројке повећавају, а режим и Кризни штаб нису способни да се изборе са новим таласом короне. Режим упорно "побеђује" корону, још од маја прошле године, а ситуација је све гора. Дозвољавају се приватна славља режимских "новинара" (на које долази и председник државе), концерти, журке, утакмице, фестивали, масовне манифестације... и то је ок, али није оно како се та забава организује, о чему вирусолог Миленко Шеклер константно прича.

- Када видите велика весеља, испраћај у војску, прославе приватног типа где долази гомила људи где нико не носи маске и појаве се снимци на интернету, то изазива једну врсту ината код људи. Они кажу - чекај, деца треба да иду у школу и носе маске, а овде нико не носи маску ни на утакмицама, прославама, нити познате личности носе маске, зашто бих носио ја - причао је Шеклер и додао:

- Не можете да пустите да на утакмици, зато што игра репрезентација, буде 20.000 људи и да је свеједно ко је дошао и како је ушао. Ушли би навијачи по неким принципима, да на тај начин промовишемо ковид пропуснице и покажеш на делу да то може!

Власт ради очигледно онако како њој одговара, као да не жели да извуче из искустава претходних таласа, што је Србију ставило на пето место по вишку смртности у свету, према анализи британског "Економиста". Јавности се шаљу противречне поруке, што ситуацију додатно чини шизофреном. Вакцинација је стала, јер је режим допустио антиваксерску пропаганду.

Изгледа да је корона отпорна на спинове власти, па већ месецима напредњачка кампања победе представља пораз за све грађане Србије.

Руски војни експерт открио сценарио у ком би Русија покренула стравичан систем “Мртва рука”. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА