Најновије

УБРЗАНО ЗАОШТРАВАЊЕ – Специјални авиони руске владе већ су примећени у Венецуели и на Куби – мисија непозната

Након што је руско министарство спољних послова потврдило спремност за распоређивање војних база на територији Кубе и Венецуеле, а вероватно и руског ракетног наоружања, као и система ПВО/Противракетне одбране, постало је познато да је авион руске владе већ у Латинској Америци.

Наиме, већ неколико пута авион руске владе виђен је у Венецуели и на Куби, што јасно указује да руска страна преговара да припреми изузетно оштар одговор САД због одбијања да преговара и да Русији да гаранције безбедности.

Према подацима авио сервиса “ADS-B Exchange” и “Flightradar 24”, у протекла три дана руски авион Ту-154М, који према неким извештајима припада руском ФСБ-у, примећен је више пута и у Венецуели и на Куби.

Постоје непотврђене информације да би руски авион могао да слети и на територију Никарагве, али таква рута није уцртана у мониторинг ресурсима.

Званична сврха присуства руских специјалних авиона у Латинској Америци остаје непозната, али стручњаци не искључују да Русија може преговарати са Кубом и Венецуелом о размештању руских трупа, војних база и инфраструктуре у овим земљама.

Према званичном саопштењу Сергеја Лаврова, коначна одлука о размештању руских снага, база и војне инфраструктуре у Венецуели и на Куби није донета.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА