Најновије

Узнемирујуће предвиђање немачког политиколога: Опција мирног расплета искључена – Ово ће се догодити …

Немачки политиколог Александар Рар верује да ће Москва славити победу у конфронтацији Русије и Запада.

Догађаји који се од недавно одвијају јасно указују на то да се политика убрзано сели у „виртуелни свет“, пише Александар Ра на свом Телеграм каналу.

Недостатак осећаја за реалност и хистерија коју вештачки изазивају светски медији довели су конфронтацију између Руске Федерације и Запада на нови ниво.

САД и ЕУ су бесне што Москва наставља да води независну политику, бранећи своје националне интересе. То се најјасније види у источној Европи, посебно по питању Украјине.

Тиме се, сматра политиколог, објашњава жеља Американаца и Европљана да „ставе Русију на њено место“, изражена у позивима да јој се нанесу политички и економски удари.

„Али ово је хистерија играча који су све слабији. Запад није спреман да се сам наоружа, већ жели да наоружа Украјину. Али украјинско руководство такође није лудо. Кијев треба да схвати да ће Украјина бити напуштена као Авганистан“, рекао је Рар.

Експерт искључује опцију мирног расплета, али ће ипак бити могуће избећи опасну ескалацију која ће уништити свет.

Са великим степеном вероватноће, НАТО ће одбити да прими Украјину и Грузију у организацију, али то неће бити јавно саопштено.

Ипак, Русија ће завршити свој заокрет ка Азији, што доприноси изградњи евроазијске безбедносне архитектуре.

Овакав сценарио развоја догађаја представља опасност за Европску унију, она ће бити принуђена да настави да се трза између Сједињених Држава и тражења своје аутономне глобалне улоге. Као резултат, то ће довести до слабљења Европске Уније по свим показатељима.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА