Најновије

АМЕРИЧКИ АНАЛИТИЧАР УПОЗОРАВА: Нико нормалан у САД не жели рат са Русијом, али он нам је све ближи, ратна машина је у погону

Двостраначка коалиција неоконзервативаца у Вашингтону већ годинама безобзирно потпирује сукоб Русије и Украјине, али ескалација тог сукоба би у рат могла да увуче САД, наводи коментатор Такер Карлсон за Фокс њуз.

Наш спољнополитички естаблишмент је послао оружје у вредности од више стотина милиона долара у један од најнестабилнијих региона на свету, надајући се некој врсти експлозије. А сада као да им се жеља остварује, али та експлозија би ​​врло лако могла да увуче Сједињене Државе.

Нама је то тешко да поверујемо. Зар ћемо заиста водити рат око неке корумпиране источноевропске земље која је нама стратешки неважна? Уз све остало што се тренутно дешава у САД? Нико нормалан никад не би пожелео то да уради. Али како се то заиста може догодити? 

Још увек нисмо сигурни како, али се чини да се то управо дешава. Бајденова администрација почела је евакуацију америчких цивила из Украјине. Пентагон је саопштио да је спреман да употреби силу у региону. Дакле, САД су сада ближе правом рату него што смо ми били деценијама уназад. И да будемо јасни, овде говоримо о стварном рату. Не о дуготрајној серији ваздушних напада на неку осиромашену земљу.

Русија није стена. Русија има нуклеарно оружје и праву војску. Рат са Русијом није шала. Неће бити готов за недељу дана. Дакле, помислили бисте да је управо сада тренутак када би председник Сједињених Држава могао да објасни шта се овде дешава? Шта тачно радимо у источној Европи и зашто то радимо?

Али ДЖо Бајден је најслабији лидер кога је ова земља видела откако је Вудро Вилсон имао мождани удар на функцији. То јесте проблем, али није суштински проблем. Суштински проблем је што у Америци изабрани званичници више не одлучују када идемо у рат, као што би тако требало да буде демократији. 

Уместо тога, бирократе, генерали и војни комплекс доносе те одлуке. Ево пропала рок звезда и урнебесно неспособни државни секретар Тони Блинкен прети озбиљном акцијом против Русије. 

Не треба ни да се питамо шта бирачи мисле о томе. Анкете показују да се већина Американаца потпуно противи рату против Русије због Украјине јер нису луди. Али знате ко је за? Па, војни комплекс, укључујући бившег послодавца шефа Пентагона Лојда Остина, Рејтхеон. 

За компаније које имају уговоре са војском, рат по дефиницији значи огроман профит. У само последњих неколико година, САД су потрошиле више од две милијарде долара на војну помоћ Украјини, земљу коју већина људи не може да идентификује на мапи. Управо пре неки дан, администрација је најавила још 200 милиона долара. 

Украјинцима се ово свиђа, очигледно, то је разлог зашто су били запослили иначе незапосленог сина ДЖоа Бајдена. Да им новац тече. Дакле, када је Бајден ове недеље наговестио да рат можда неће брзо избити, Украјинци су били веома узнемирени. У ствари, били су толико узнемирени да су то рекли наглас, речима да се Путину даје зелено светло да уђе у Украјину.

Дакле, Украјинци се жале на америчку спољну политику, на оно што је председник рекао на конференцији за новинаре. Влада неког места званог Украјина захтева да се боримо против руске војске у њихово име. ОК, мислим, није неразумно, јасно је зашто би то желели. Лакше је него да се боре сами. 

Питање је, ми смо Сједињене Државе, па зашто им се повинујемо? 

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА