Најновије

РУДНИК ЛИТИЈУМА НАПРАВИЋЕ ГЕНОЦИД НАД СРБИМА! Следи нам етничко чишћење пола Србије и дела Српске!

Где има логике да неко тако бесомучно гура производњу литијума у Србији, који ће бити тако скуп, много скупљи него њихов конкурент у Немачкој који ће се правити по еколошки безбедној технологији, за разлику од ове у Србији која ће бити много опаснија. И да ли је разлог заправо да неко направи еколошќи акцидент, да неко извууче осигурач и произведе огромно расељавање становништва, упитао је професор др Душко Кузовић, архитекта и један од оснивача Патриотског блока, гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Упитан да ли је могуће да неко преко рудника литијума жели да направи геноцид над Србима одогворио је да смо ми такође у ратној зони, „само се ко нас рат спроводи другим средствима, а не бомбама као у Сирији или Ираку“. 

- Једноставно је створити да немаш више воду коју ћеш да пијеш, немаш храну коју ћеш да једеш, и ти су му створио све разлоге да се исели одатле – истакао је др Кузовић.

Он је рекао да је пројекат Јадар „убиство са предумишљајем“ Западне Србију, Срема, Београда, али и Семберије у Републици Српској. 

Говорећи о инцидентима, пожарима и хаваријама у ЕПС-у, рекао је да би једини саботери овог јавног предузећа моглчи бити оличени у Влади Србије, председнику Вучићу и руководству ЕПС-а.

- Ако они себе сматрају диверзантима и саботерима, онда јесте била саботажа – истакао је он.  

На речи председника Вучића да се десио мањи пожар у Термоелектрани Никола Тесла, упитао је „зашто је онда стао Блок 1“. 

- Друго, тај блок је свеже ремонтован  не би требало да има такву врсту проблема. Такође, долазе информације да је сама турбина пуштена у рад мимо прописане процедуре, тако да је произвођач повукао гаранцију – нагласио је проф. Кузовић.

Он је говорио и о другим шоканитним проблемима у ЕПС-у, које се крију од јавности. 

Према речима Кузовића, није могло да се 97 хектара пољопривредног земљишта прве класе које је добио Линг Лонг код Зрењанина, конвертује у градско грађевинско, јер је „Законом о пољопривредном земљишту то забрањено“. 

- И то не само за њиву прве класе, већ и за њиву друге, треће, четврте и пете класе. Друга ствар, од два милиона поднетих захтева за легализацију, сигурно једна трећина стоји због тога што не могу да реше конверзију земљишта из пољопривредног у грађевинско земљиште. Зашто они имају толико мало права и мање права него неки Кинез који дође, тресне лову и каже „хоћу то!“? – упитао је гост Хелмкаста.

Он је говорио и о другим темама, а опширније можете сазнати ако погледате емисију. 

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА