Најновије

Како да успоставите породичну хармонију: Решење је фер-плеј

Успоставите породичну хармонију уз „Фер-плеј“ ауторке Ив Родски. Револуционарно решење проблема неплаћеног и неприметног рада с којим су се жене предуго суочавале

Фото: Вулкан

На сајту vulkani.rs доступан је поучан и забаван приручник Фер-плеј, који је ауторка Ив Родски наменила свим женама, али и мушкарцима којима је кућних послова „преко главе“. Испрва, намера јој је била да открије начин на који би жене могле да се изборе за више времена и простора како би повратиле и неговале своје природне таленте и интересовања која их чине занимљивима, али је, након спроведеног друштвеног истраживања, схватила да њена књига може бити корисна и мушкарцима.

Уморна од тога да буде родитељ одговоран за све аспекте домаћинства, Ив Родски је пописала сав неплаћени и неприметан посао који је радила за своју породицу, а затим је тај списак послала мужу, инсистирајући да се ствари промене. Његов одговор био је... у најмању руку занимљив. Тада је схватила да препознавање проблема неједнаке расподеле дужности у домаћинству није довољно: потребно је пронаћи решење. Њен разум, идентитет, каријера и брак зависили су од тога.

Решење је фер-плеј: систем за уштеду времена и превенцију анксиозности који паровима нуди потпуно нов начин поделе кућних обавеза. Родски је за потребе свог истраживања интервјуисала пет стотина жена и мушкараца из различитих сфера друштва како би препознала универзални проблем невидљивог рада, шта све он подразумева и како га успешно обавити. Осмислила је карташку игру са четири правила и сто кућних послова коју парови треба да одиграју како би одредили распоред задужења, од прања судова, преко помагања деци око домаћих задатака, до спремања вечере.
„Победити“ у овој игри значи успоставити равнотежу у кућном домаћинству, изгладити односе с партнером и остварити право на лични простор – издвојити време за бављење собом и властитим интересовањима.

„Практичан, прави водич за решавање проблема с којима се суочавају многе породице.“ – Рис Видерспун

За све оне који желе да унапреде свој породични живот и поново успоставе брачну хармонију, књига Фер-плеј ауторке Ив Родски је доступна на сајту vulkani.rs као и у свим књижарама Вулкан.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА