Најновије

КИНЕСКА ВЛАДА ЈАСНО ПОРУЧИЛА: "Нећемо преговарати са САД о кључним интересима!"

Кина би поздравила успешан исход предстојећих трговинских преговора са САД, али је у потпуности спремна на све исходе и неће преговарати о кључним интересима, изјавио је данас неименовани званичник кинеске владе поводом доласка америчке трговинске делегације у Пекинг.

Илустрација (Фото: public)

Он је нагласио да разговори морају да буду одржани на равноправној основи и на обострану корист и поручио да Пекинг неће попустити ни пред каквим трговинским претњама Вашингтона нити ће прихватити било какве предуслове за разговоре, пренео је Ројтерс.

Америчка трговинска делегација на највишем нивоу боравиће у четвртак и петак у Пекингу, у време када траје спор између две највеће светске економије.

Амерички председник Доналд Трамп запретио је да ће увести тарифе на кинеску робу у вредности од до 150 милијарди евра како би казнио Кину због захтева за заједнички подухват и других политика које, тврди Трамп, приморавају америчке компаније да предају своје интелектуално власништво кинеским конкурентима, које подржава држава.

Кина је негирала да приморава компаније да преносе технологију и обећала је да ће се одговорити на било какве америчке тарифе.

"У случају трговинског рата, имамо много већу могућност да издржимо (последице) него САД", тврди неименовани званичник.

Амерички федерални суд наложио је Ирану да плати 6 милијарди долара одштете породицама настрадалих у терористичком нападу на Њујорк 11. септембра 2001. године јер је, како се наводи, неколико државних институција довео у везу с помагањем терористима Ал Каиде. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дојче Веле о Кини

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА