Најновије

УЗНЕМИРУЈУЋЕ - ФАТАЛНО РАЗЛЕДАЊЕ ГЛИСЕРОМ: Обрушавање стене на чамце у Бразилу усмртило двоје! (ВИДЕО)

Обрушавање стене на глисере у бразилском региону Капитолио, у Минас Жераису, усмртило је најмање двоје људи у раним поподневним сатима у суботу .

Снимак који кружи друштвеним мрежама приказује тренутак када се велики блок камења руши у воду. Инцидент би почео са "воденом главом" у пределу кањона, изазвавши урушавање камења и стеновитих конструкција, које су погодиле најмање три пловила - 2 су потонула.

Поручник Педро Аихара, портпарол ватрогасне службе МГ, потврдио је да су два мушкарца, још увек неидентификована, погинула.

Најмање 32 особе су повређене у тој несрећи. Међу њима, 23 особе су збринуте у Санта Цаса де Цапитолио са лакшим повредама и већ су пуштене. Још двоје повређених, са отвореним преломима, налазе се на лечењу у Санта Каси у општини Пијумхи.

Троје рањених налази се на лијечењу у Санта Kаса у граду Пасос, али нема информација о њиховом здравственом стању. Коначно, четири жртве се лече у Санта Цаса де Сао Јоао да Барра, са лакшим повредама.

Поручник каже и да је у региону било седамдесетак људи који се баве туризмом.

Поред Ваздушно-оперативног батаљона, на лицу места већ раде рониоци.

Аихара објашњава да постоје ризици од нових клизишта, јер у региону има седиментних стена. „Могуће је да ће доћи до нових хаварија, јер кишница продире у стене које имају мању отпорност на дејство воде и ветра.

Веома тражен од туриста, регион Капитол има природне кањоне, добре воде за пловидбу и забаву на води. Поред тога, регион је близу урбаних средина, где се налазе хотели, гостионице и куће за одмор како би се задовољиле потребе посетилаца.

Препорука поручника је да се у време великих киша људи држе безбедне удаљености од стеновитих објеката. „Ова препорука се може поново проценити након анализе од стране ватрогасаца“, каже он.

Морнарица је отворила истрагу несрец́е. У саопштењу, морнарица обавештава да је речна станица Фурнас одмах преместила тимове за потрагу и спасавање на лице места како би пружили неопходну подршку екипама које су учествовале у несрећи, превезле повређене у Санта Цаса де Цапитолио и помогле другим органима који делују на лицу места.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА