Најновије

АМБАСАДОР РУСИЈЕ НЕБЕНЗЈА: Диверзија на гасоводима Северни ток 1 и 2 иде у прилог САД!

Диверзија на гасоводима Северни ток и Северни ток 2 од користи је САД, а не Русији која је те гасоводе градила и Европи којој су енергенти потребни, изјавио је амбасадор Русије при УН Василиј Небензја.

Василиј Небензја. (Фото: ria.ru)

"Да ли је оно што се догодило са Северним током од користи за САД? Несумњиво“, рекао је Небензја синоћ на седници Савета безбедности УН.

Како преноси Спутњик, он је рекао да то иде у прилог америчким испоручиоцима енергената, а гледано са политичког аспекта, диверзијама је прекинута последња нит која је осигуравала енергетску безбедност ЕУ.

Небензја је подсетио да је ЕУ подржавала тај пројекатм и да Русија не би наносила штету гасоводу чију је изградњу и сама финансирала.

"Сматрамо да су активности које су довеле до оштећења гасовода смишљена диверзија“, истакао је руски амбасадор, додајући да иза напада нису могли да стоје "обични терористи“.

Такав напад, истакао је, није био могућ без учешћа државе или субјеката под њеном контролом.

Русија ће утврдити ко је одговоран за напад, рекао Небензја и додао да ће било каква истрага диверзије без учешћа Русије изазвати сумњу у њену објективност.

Према његовим речима, истрагу би могле да спроведу Русија, Немачка, Данска и Шведска.

Руски амбасадор је рекао и да земље Запада сматрају нападе на гасоводе као одмазду за активности Русије у Украјини и додао да изјаве америчке стране сужавају круг осумњичених.

Цео говор Владимира Путина на церемонији уједињења четири региона са Русијом прочитајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА