Најновије

КУВА НА ГРАНЦИ УКРАЈИНЕ И БЕЛОРУСИЈЕ: Сви мостови уништени, обе стране шаљу појачања

Украјинске снаге уништиле су скоро све мостове и минирали путеве дуж границе са Белорусијом, изјавио је у Анатолиј Лапо, председник Државног граничног комитета Белорусије.

„Данас су скоро сви гранични мостови дигнути у ваздух, а аутомобилске и железничке граничне руте су потпуно миниране“, рекао је Лапо за белоруску ТВ, преноси руска новинска агенција Интерфакс.

Украјинске снаге су утврдиле границу „до те мере да су поставиле противтенковске мине у три реда на путевима“, рекао је Лапо.

Трупе које је Кијев послао на границу „нису граничари“, наводи Лапо.

„Под притиском смо, нишане у наше граничаре, понекад пуцају у ваздух, врше се стална извиђања из ваздуха“, додао је он.

Дан пре објављивања вести, украјинско министарство спољних послова саопштило је да је њен амбасадор у Белорусији позван у Министарство спољних послова Белорусије и да му је уручена службена нота да „Украјина планира да изврши удар на територију Белорусије“. Украјинско министарство спољних послова саопштило је да „категорички одбацује” оптужбе, додајући да би то могло бити део руског плана да „инсценира провокацију и да даље оптужује Кијев”.

Раније прошле недеље, белоруски председник Александар Лукашенко оптужио је Украјину за гомилање десетина хиљада војника у близини границе. Док је Лукашенко дозволио руским трупама да уђу у Украјину са њене територије на почетку руске војне операције у Украјини, он је прошле недеље рекао да је улога Белорусије у сукобу ограничена на самоодбрану и ускраћивање Украјини могућности да „пуца Русима у леђа са територије Белорусије“.

Уз повећање тензија дуж границе од 1.000 километара, белоруско министарство одбране је саопштило да има капацитет да пошаље 500.000 обучених војника „ако се укаже потреба“.

Русија јутрос наставила преоравање Украјине, шта је све гађано погледајте ОВДЕ.

Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА