Најновије

РУСКИ МЕДИЈИ О ВУЧИЋУ: Марионета, издајица, политичка проститутка!

Руси су јако љути на Вучића. "Међу онима који су гласали против Русије нашла се и Србија, а Вучић је стално обећавао да неће уводити санкције Русији", написао је иронично на свом Твитер профилу један од најжешћих Путинових медијских магова Владимир Соловјов, илустрирајући своју љутиту објаву фотографијом на којој српски председник Александар Вучић скушено седи на столци преко пута тадашњег председника САД-а Доналда Трампа у Овални кабинет Беле куће.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Још циничнији према Вучићу био је познати прокремаљски војни аналитичар Јуриј Котенок, који се потписује као Военкор Котенок. Он је за Вучића на Твитеру написао да је Србија гласала против Русије у УН-у, „што значи да је Вучић марионета, а клео се да никада неће уводити санкције Русији“. И на крају закључује: „Дијагноза – политичка проститутка!“.

Наиме, Србија је у Главној скупштини УН-а гласала за осуду Русије због анексије четири украјинске области – Луганске, Доњецке, Херсонске и Запорошке.

Тако је Вучић, који покушава да седи на две столице и балансира између Брисела и Москве, добио по прстима из братске Русије, и то само дан након што је добио врло неповољан извештај Европске комисије о напретку Србије у преговорима за чланство у ЕУ. За тај извештај гласао је и ЕПП, највећа групација у Европском парламенту, чији је придружени члан Вучићева Српска напредна странка. Добио је за уво од обе страна, те се довео у врло шкакљиву и деликатну ситуацију. Неугодности са свих страна, пише Јутарњи лист.

Русија га притиска са једне стране, Брисел са друге. Европа од њега тражи да, ако жели да буде део европског клуба, своју спољну и безбедоносну политику усклади са Бриселом, а Москва му, пак, стално напомиње да је њихово „братство вековно“.

Колико је НАТО умешан у сукоб у Украјини, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА