Најновије

УКРАЈИНСКИ РАТНИ ИЗВЕШТАЈ: У току је руски напад дуж целе линије фронта

Руска војска пуца на Оружане снаге Украјине дуж целе линије фронта, наводи се у данашњем извештају Генералштаба Оружаних снага Украјине.

Они наводе да 0ружане снаге РФ напредују у областима Берестовоје, Јаковлевка, Бахмутскоје, Артемовск, Опитноје, Иванград, Спорно, Невелское, Мариинка, Белогоровка, Терни, Новомихајловка и Красногоровка.

“Оружане снаге РФ усмеравају своје напоре на достизање административних граница „Доњецке области“ (ДНР, — прим. РВ) и задржавање окупиране територије.  Руска армија гађа Оружане снаге Украјине дуж целе линије фронта, обезбеђује инжињеријску опрему за положаје у одређеним областима и врши извиђање из ваздуха”, наводе Украјинци.

Они саопштавају да су руске крстареће ракете и беспилотне летелице јутрос напале инфраструктурне објекте у Харкову, Константиновки, Соледару, Артемовски, Чумаку, Лебединском, Запорожју, Давидовом Броду и Мирни.

“Оружане снаге РФ извршиле су 6 ракетних и 30 ваздушних удара, а извршиле су и 48 лансирања из вишецевних лансера”, наводе из Генералштаба Украјине.

Снимке и фотографије нових руских удара на Украјину погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА