Најновије

РУСКА ОСВЕТА ЗА КРАСНИ ЛИМАН: Уништено стотине украјинских војника (ВИДЕО)

Руска авијација је уништила више од 200 украјинских војника у рејону Красног Лимана, саопштило је Министарство одбране Русије.

СВО (Фото: РИА Новости)

„На краснолиманском правцу, као резултат ваздушних удара руских Ваздушно-космичких снага у области насеља Јамполовка Доњецке Народне Републике, губици непријатеља износили су више од 200 војника, 320 рањених, десет тенкова и 25 борбених возила пешадије су уништени“, наводи се у извештају.

Министарство је такође саопштило о покушајима украјинских трупа да истовремено напредују на тактичким николајевском, андрејевском и криворошком правцу. Најактивније операције изведене су на подручју Давидовог Брода, тамо су снаге Оружаних снага Украјине чиниле шест батаљона, укључујући два тенковска. Истовремено, две појачане батаљонске тактичке групе су напредовале у областима села Бруксинскоје и Костромка.

„Као резултат тврдоглаве одбране и масовних ватрених удара руске војске, непријатељска офанзива на овом подручју је осујећена. Уништен је 31 тенк, 78 јединица специјалне технике и више од 240 украјинских војника“, навело је Министарство одбране.

Генерално, руска војска је током дана уништила 43 украјинска тенка, 89 јединица друге војне технике и преко 400 војника на николајевско-криворошком правцу.

На купјанском правцу су извршени ракетни напади на подручја концентрације 92. и 14. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине. Губици ових јединица износили су преко 100 људи и 12 јединица војне технике, речено је у саопштењу.

О промени на фронту код Красног Лимана прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА