Најновије

ТРИ ПУТИНОВА ШАМАРА НОКАУТИРАЛА ЕВРОПСКЕ СИЛЕ! Тешка криза после санкција Русији

Немачка, Француска и Велика Британија у тешкој су политичкој кризи. Проблеми у тим државама трају годинама, али су се убрзали када је Запад одлучио да удари на Руску Федерацију и њеног лидера Владимира Путина. Санкције Русији показале су се као мач са две оштрице.

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Премијерка Француске Елизабет Борн се позвала на члан 49.3 Устава како би усвојила први део закона о буџету за 2023. годину без гласања посланика.

Једини начин да се томе успротиви опозиција има уколико се уједини у гласању о неповерењу влади, јер је за тако нешто потребна посланичка већина.

Управо тај захтев за смену владе поднеће "Нова народна еколошка и социјална унија" (НУПЕС). Лидер највеће опозиционе странке Марин Ле Пен већ је поручила да неће гласати за предлог о смени владе који ће поднети њени политички противници које предводи Жан Лик Меланшон.

Лиз Трас поднела оставку

Британска премијерка Лиз Трас изјавила је јуче да подноси оставку на ту функцију

с обзиром на то да је њен економски програм пореметио тржиште и поделио њену Конзервативну странку.

Трас је навела да је о подношењу оставке, само шест недеља након што је именована, разговарала са британским краљем Чарлсом.

Колапс прети Немачкој

Немачка малопродајна индустрија је у опасности због раста трошкова енергије и оштрог пада потрошње, пренео је Шпигел, позивајући се на немачко малопродајно удружење.

Према прогнозама те организације, мање продавнице у градским центрима се прве суочавају са ризиком од банкрота.

Промет у малопродаји у Немачкој почео је да опада у августу. Према подацима Федералног завода за статистику, продаја је у реалном износу пала за 1,3% у односу на јул, односно за 4,3% у односу на август 2021. Продаја хране је пала за 1,7% у односу на јул и 3,1% на годишњем нивоу, достигавши најнижи ниво од 2017. Текстил и обућа, кућни апарати и грађевински материјал су остали сегменти који су забележили пад продаје.

Руси послали дрон у извиђање украјинских ровова! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА