Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ - ГРАЂАНСКИ РАТ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ (3) – Бојни поклич Милорада Додика

Према агенцијама, ево неколико мишљења која ће чинити основу вјеројатног грађанског рата у БиХ.

„Када је у питању војна вјежба АЛТ(Х)ЕЕ (читај: НАТО) под називом ‘Брзи одговор’, циљ је ове вјежбе да се јединице ЕУФОР-а, упознају са тереном, локалним партнерима у случају дјеловања, те да се направи спона између сигурносних фактора које ће у наредном периоду чинити окосницу мира и стабилности у БиХ и региону.“

„Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик објавио је у суботу позив босанским Србима да се наредне седмице окупе у Бањој Луци на скупу којега је описао као протест против завојевача.“

 „Руси у БиХ увијек могу преко Србије и РС-а изазвати политички и сигурносни хаос кад им то буде требало.“

И НАЈОПАСНИЈА, АЛИ ОЧЕКИВАНА (Цик ће, по мом мишљењу, у служби Запада и опозиције, поновити изборе за предсједника РС што ће бити основа за грађанске сукобе):

„Предсједник ЦИК-а Суад Арнаутовић је осврнуо се и на ново бројање гласова за предсједника Републике Српске, поручивши да те активности још нису окончане.“

Пише: Емил Влајки

Додик је свјестан да Запад жели да га се ријеши зато што је декларирани руски пријатељ. У овом часу, он води своју, можда посљедњу, борбу.

Као прво, преко петиције, окупио је око себе интелектуалце локалног и европског ранга.

Друго, пуно се узда у митинг својих присталица који ће се одржати слиједећег уторка у Бањој Луци. То није могло проћи без „бојних поклича“ важних за предстојећи „отаџбински рат“:

„Данас као и много пута до сада стани, српски народе,  уз храбре претке против страних завојевача. Подигни нашу тробојку изнад заставе издаје. Стани пред Милоша, пред Лазара, пред Карађорђа, стани пред Мишића. Покажи да си потомак Принципа и Тепића. Подигни тробојку, стани уз народ, народну вољу и слободу Српске” – поруке су из спота Милорада Додика упућеног народу Републике Српске.

Официр бивше ЈНА Милан Тепић је у септембру 1991. убио себе али и десет хрватских бораца када је дигао у зрак складиште стрељива код Бјеловара.

Додик је у петак казао како очекује да ће се његовом позиву одазвати барем 25 хиљада људи чиме кани доказати какву потпору ужива у РС.

Додик, као и опозиција, тврди да је потребно да се заштити изборна воља грађана јер, успркос неправилностима које су до сада утврђене, он је дефинитивни побједник у изборној утрци за предсједника РС пошто те неправилности не могу премостити огромну предност коју има у односу на протукандидата Јелену Тривић. Каже да му опозиција у сарадњи са Средишњим изборним повјеренством БиХ (СИП, ЦИК) сада ту побједу покушава украсти.

У видео споту којима позива своје присталице на бањолучки скуп то је и поновио, но додао је, како је речено, да је ријеч о позиву Србима да се супротставе “страним завојевачима” мислећи притом на Запад који води бјесомучан рат против свега што је руско.

Додиково опирање, опозиција, изборна флоскула, западни рат против свега руског, Украјина као опомена, НАТО на домак Бања Луке, митинзи; будући рат је све ближи.

Или је све то скупа само ружан сан у којем Влајки упорно прича о својој измишљеној „обојеној револуцији“.

Остале текстове Емила Влајкија читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА