Најновије

Соху: Почео је контранапад Русије као одговор на провокације НАТО

Русија је дала хитан одговор на провокације НАТО, пишу војни аналитичари из Кине.

Владимир Путин. (Фото: Јутјуб)

Пре неколико дана, снаге НАТО-а покренуле су масивну војну вежбу нуклеарног одвраћања под називом „Снажно поподне“. У маневрима су укључени представници 14 земаља, и одржавају се на северозападу Европе.

Према кинеским стручњацима, акције Запада треба посматрати као директну провокацију против Русије. Одговор Москве није се дуго чекао, преноси Соху.

„Руски контранапад је почео и њим командује Владимир Путин“, пишу кинески аналитичари.

Оружане снаге Русије најавиле су почетак вежби снага стратешког одвраћања током којих руске трупе увежбавају лансирања крстарећих, хиперсоничних и балистичких ракета. Маневрима под називом „Громови“ руководи руски председник Владимир Путин, који их је лично посматрао из ситуационог центра.

Према аналитичарима Соху, Москва тим реагује на провокацију НАТО, чије су снаге неколико дана раније започеле маневре нуклеарног одвраћања.

Вежбе Оружаних снага Русије су сигнал за земље НАТО које пумпају Украјину оружјем и редовно провоцирају руску страну. Западу се показује да су руске стратешке снаге у савршеном реду и да по потреби могу да одговоре на било коју манифестацију агресије непријатеља.

„Руска Федерација је у маневрима користила различите врсте наоружања, што је био изузетно непријатан сигнал за САД и њихове савезнике у НАТО“, наводе аналитичари из Кине.

Током вежби руска војска је лансирала хиперсоничне ракете Кинжал, а снаге руске подморничке флоте испалиле су ракете Калибар и Циркон. Тестиране су и интерконтиненталне балистичке ракете „Јарс” и оперативно-тактички ракетни системи „Искандер”.

„Руска војска је извела спектакуларна лансирања ракета и пустила непријатеља да дрхти“, нагласили су експерти Соху.

Снимак предаје украјинске војске погледајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА