Најновије

Гашић вређао новинарку, а сад је Владином у телу за родну равноправност?! (ВИДЕО)

Доскорашња министарка у Влади Србије Зорана Михајловић није више на челу Координационог тела за родну равноправност. Њу је на тој позицији заменила Маја Гојковић, потпредседница Владе и министарка културе. Један од чланова тог тела је и министар унутрашњих послова Братислав Гашић, који је због сексистичке изјаве "да воли новинарке које лако клекну", 2015. године смењен са функције министра одбране Србије.

Братислав Гашић (Фото: Јутјуб)

Братислав Гашић изнео је у децембру 2015. године неумесан и сексистички коментар на рачун новинарке у Трстенику, која је чучнула како би се склонила из кадра сниматеља. Видевши потез дописнице Б92, Гашић је рекао: "Волим новинарке које овако лако клекну".

Посланици Скупштине Србије су га почетком фебруара 2016. године, на предлог тадашњег премијера Александра Вучића, разрешили дужности министра одбране.

До краја маја 2017. године, Гашић није имао неку истакнуту функцију, а онда је изабран за директора Безбедносно-информативе агенције (БИА), у којој је био до недавно, до избора нове Владе Србије, када је преузео функцију министра полиције.

Иначе, Влада Србије је, како се наводи у Службеном гласнику, у ново Координационо тело за равноправност полова именовала и министра за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислава Жигманова, министарку за бригу о породици и демографију Дарију Кисић, министра за рад Николу Селаковића, министарку правде Мају Поповић, министарку за европске интеграције Тању Мишчевић и Сашу Марковића, помоћника Генералног секретара за планирање, надзор, координацију политика и послове у вези са процесом интеграције у Европску унију.

Координационо тело, према одлуци Владе, "разматра питања и координира рад органа државне управе у вези са родном равноправношћу, с циљем унапређења родне равноправности у Србији".

Координационо тело може да тражи од органа државне управе, других органа и организација податке, документа и извештаје који су потребни за обављање задатака из области родне равноправности, наводи се у опису.

Влада Србије основала је Координационо тело за родну равноправност још 30. октобра 2014. године. Зорана Михајловић била је председница тог тела од његовог оснивања.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА