Најновије

"ПРВИ КОРАК ЈЕ ЈЕДНОСТАВАН, АЛИ..." Отац Пеђа открио мудро решење - ево како да опростимо оном ко нас изнова повређује

Опроштај је лековит! Међутим, како опростити оним људима који су нас више пута повредили, нанели нам зло, чак и након неколико шанси које смо им пружили

Отац Предраг Поповић. (Фото: Јутјуб)

Отац Тадеј је говорио: "Морамо од срца све опростити. Унутрашњи мир не може да се сачува докле год наша савест нешто изобличава. Морамо умирити савест. Треба свима опростити од срца. Без тога нема унутрашњег мира."

Опроштај је лековит! Међутим, како опростити оним људима који су нас више пута повредили, нанели нам зло, чак и након неколико шанси које смо им пружили. Отац Предраг Поповић, познат код верника и као отац Пеђа, свештеник који на свом Yоу Тубе каналу и друштвеним мрежама дели духовне поуке, открива мудро решење:

- Одговор је једноставан, али је практиковање тог одговора заправо тешко. Људима којима сте дали много шанси у животу и који су вас сваки пут повредили, којима је свако ваше опраштање било шанса за ново малтретирање вас. Ви са те стране не дугујете ништа, он је тај који дугује вама. Ви тај дуг који он дугује вама нећете од њега тражити. Предаћете га Богу, а Бог од њега нека наплати дуг. А ви ћете му дуг опростити и отићи ћете од њега даље. Без мржње у срцу вашем, просто схватите да тај човек вама жели зло. Иди ти својим путем, ја ћу својим путем. У молитвама вашим спомињете ту особу, не би ли Господ на неки начин кроз живот научио ту особу правим вредностима да се он или она спасу. А ви ћете отићи даље - објаснио је отац Предраг Поповић у видео прилогу на свом Yоу Тубе каналу.

То не значи да треба да игноришете ову особу, како је отац Предраг истакао, важно је да је поздравите када прођете поред ње, да се не правите да је не познајете и да је нисте видели.

Оно што је најважније јесте молитва, искрена молитва из срца за људе који су нас повредили, у искреној жељи да и они пронађу добар пут.

Отац Предраг Поповић је нагласио: "Тако је када је у питању родбина, пријатељи и сви који вас окружују... Али љубав је та која ће нас спајати кроз молитву. И када се молите за своје непријатеље, онда ћете показати да их не мрзите."

Путин планира пробу нуклеарног оружја на границама Украјине?! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА