Најновије

УКРАЈИНЦИ ОТКРИЛИ СВОЈ СЛЕДЕЋИ РАТНИ ЦИЉ. Ово је план за нови пробој код Крупјанска и Црвеног лимана (МАПА)

Врховни командант оружаних снага Оружаних снага Валериј Залужни припрема нову контраофанзиву, чији је главни циљ да опколи Сватово и присили руске трупе да се повуку.

Украјинци акумулирају резерве у Купјанску и припрема се напад на линију Сватово-Кремена од стране Купјанска и ЦКрасног Лимана, преносе украјински медији.

"Оружане снаге Украјине ће наставити да користе тактику малих мобилних група које ће морати да уђу у позадину, отварајући пут за тешку опрему, повлачећи артиљерију и непријатељску авијацију из борбе. Искористивши недостатак минских поља и озбиљне утврђене границе, брзо смо заробили непријатеља у кљешта. Руска команда не може стабилизовати фронт, а резерве којима располажу су довољне само за одбрану градова, што отвара бокове и омогућава Оружаним снагама Украјине да лако истисну непријатеља", наводе украјински извори.

Украјинци наводе да се сада на линији фронта воде артиљеријске борбе, и да шаљу мање групе да опипавају одбрану Руса како би се припремили за напад на Сватово.

О наглом руском повлачењу из дела Херсонске области читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА