Најновије

Запад разматра пет опција за наставак борбе против Русије: Две би могле да гурну свет у тотални рат

САД и њихови савезници могу наставити да се боре против Русије на пет различитих начина. Такве налазе изнела је британска новинарка Имоџен Бредик.

Односи између Русије и западних земаља сваким су месецом све гори и гори, што изазива страхове од могућег војног сукоба. Према речима новинарке, земље НАТО-а разматрају различите сценарије у случају могуће ескалације са Руском Федерацијом. Ово преноси „Тхе Сун“.

Пет начина удара на Русе

Бредикова је навела да се на Западу тренутно разматра пет главних сценарија. Први укључује удар на руску територију коришћењем стратешког наоружања. Међутим, стручњаци сматрају да је овај сценарио мало вероватан. Чланице НАТО-а страхују, да ће такве акције изазвати сукоб пуних размера, који ризикује да ескалира у нуклеарни рат између Запада и Русије.

Као друга могућа опција, разматра се могућност удара на руске трупе у Украјини. На који начин НАТО то планира да уради, није прецизирано. Трећи сценарио подразумева напад на Црномоску флоту Руске Федерације, или неки посебан објекат Оружаних снага Русије.

„НАТО би можда више волео да изврши циљани удар на брод руске морнарице, или објекте руских ваздушно-космичких снага. Руске јединице одговорне за употребу нуклеарног оружја, такође могу бити нападнуте“, наводи аутор Сана.

Следећа опција подразумева пооштравање режима санкција Русији. Запад је већ увео велики број економских ограничења Руској Федерацији, а у случају ескалације ситуације она могу бити пооштрена.

Четврта опција је најпасивнија. САД и њихови савезници могу одлучити да се не супротставе отворено Москви, и уместо тога наставе да снабдевају Украјину новим оружјем.

Пети сценарио предвиђа политички и дипломатски притисак на Русију, што ће резултирати отпочињањем преговарачког процеса са Москвом. Међутим, то може да спречи украјинска страна, која је решена да војним путем настави сукоб са Руском Федерацијом.

O украјинским губицима у последњих 24 сата читајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА