Најновије

Троје погинуло у експлозији на Кримском мосту, утврђено ко је власник камиона

 Према прелиминарним подацима троје људи је погинуло услед експлозија на Кримском мосту, саопштио је Истражни комитет Руске Федерације.

Како се наводи, погинули су путници у аутомобилу који се у тренутку експлозије налазио поред камиона, а из воде су извучена тела мушкарца и жене. Њихови идентитети се тренутно утврђују.

Такође, досадашњом истрагом утврђено је да је власник камиона грађанин Кубања, као и да је у месту његовог пребивалишта покренута истрага.

Такође, утврђује се и рута којом се кретао камион, као и целокупна документација тог возила.

Радови на обнови моста почеће након истраге

Радови на обнови Кримског моста почеће одмах након завршетка истражних радњи, изјавио је лидер Крима Сергеј Аксјонов.

„Данас ћу учествовати у раду владине комисије за утврђивање узрока оног што се догодило на Кримском мосту и отклањања последица ванредне ситуације. Биће донете мере за санирање оштећења и обнављање оног што је уништено. Радови ће почети одмах након што истражни органи заврше свој део посла“, објаснио је на Телеграму Аксјонов.

Кримске власти нису прецизирале тачне рокове завршетка радова. У министарству саобраћаја су саопштили да ресор процењује обим штете.

Подсетимо, на кримском мосту експлодирао је камион услед чега су се запалиле цистерне са горивом у оквиру возне композиције која је у том тренутку пролазила. Услед експлозије дошло је до обрушавања два коловозна дела, док пловни лукови моста нису претрпели никаква оштећења.

Иначе, Кримски мост дуг 19 километара, који повезује Краснодарски крај на руском копну с Кримом, најдужи је мост у Европи и важна је саобраћајна артерија. Отворен је средином маја 2018. године и убрзо је постао покретач економије на том руском полуострву и магнет за туристе. Намењен је за аутомобилски и железнички саобраћај, а дневно по њему пређе и преко 38 хиљада аутомобила. Сам мост и прилазни путеви ка њему део су руског аутопута А290 Керч−Новоросијск, односно Р260 „Таврида” Керч−Симферопољ−Севастопољ.

Снимак експлозије погледајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА