Најновије

УКРАЈИНА У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Америка неће моћи да им достави муницију

САД ускоро неће моћи да испоручују Украјини неке врсте муниције, изјавио је бивши пуковник поморске пешадије Оружаних снага САД Марк Кансиан.

Хајмарс /Фото: US Army)

Као и ракете за системе "хајмарс".

Он је упозорио да се залихе троше брже него што се могу обезбедити, а то се посебно односи на залихе ракета за системе "хајмарс".

"У случају да САД пошаљу трећину ових залиха Украјини (као што је то био случај са противтенковским системима 'џавелин' и 'стингер'), Украјина ће добити од 8.000 до 10.000 ракета. Тих залиха ће вероватно бити довољно за неколико месеци, али када се залихе потроше, неће бити нових", рекао је Канчиан, који је раније био одговоран за набавку оружја за америчку владу.

Како би се успоставио ниво који је био до почетка специјалне војне операције у Украјини, то би могло да траје и неколико година, навео је Канчиан, а преноси АФП.

Средином септембра је генерални секретар Северноатлантске алијансе Јенс Столтенберг признао да је већина чланица НАТО увелико исцрпела залихе оружја снабдевајући Украјину и позвао војноиндустријски комплекс да помогне у попуњавању испражњених складишта. САД су крајем септембра објавиле да ће Кијеву дати нови пакет војне помоћи у вредности од око 1,1 милијарду долара, што ће укључити и 18 вишецевних бацача ракета "химарс".

Тренутно, укупна америчка војна помоћ Украјини, за време председника Џозефа Бајдена, износи скоро 17 милијарди долара.

П стању на фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА