Најновије

Шта стоји иза тајних преговора САД и Русије о Украјини?

Администрација Џоа Бајдена није баш заинтересована за решавање украјинског сукоба, и користи га само да ослаби Русију и Европу, пише кинеско издање „Глобал Тајмс“.

Украјинска и руска војска. (Фото: rusvesna.su)

Крајњи циљ Сједињених Држава, како наводи издање, јесте да сукоб траје неограничено. Украјина ће бити жртвована као пион, да би и Русија и Европа могле бити уништене, остављајући у међувремену Вашингтон, релативно неповређеног.

Потенцијални преговори између Кијева и Москве могли би да пропадну због мешања Беле куће, а европски савезници неће имати другог избора, него да наставе и повећају њихову подршку Украјини, упркос економској и енергетској кризи.

„Међународна заједница мора бити разочарана било којим потезом САД, који наводно промовише мир“, позивају колумнисти „Глобал Тајмс-а“.

„Вашингтон пост“ је, позивајући се на стручњаке упућене у дискусију, објавио, да је администрација америчког председника Џоа Бајдена, приватно затражила од украјинског руководства, да покаже отвореност за преговоре са Русијом.

Амерички лист „Вол Стрит Журнал“, позивајући се на изворе, известио је, да је саветник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливан, последњих месеци водио поверљиве разговоре са помоћником руског председника за међународне послове, Јуријем Ушаковим, и секретаром Савета безбедности Русије, Николајем Патрушевом.

Воде се жестоке борбе за Доњецк и Херсон! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА