Најновије

Милорад Додик: Српска војска извела одсудну битку Првог светског рата и положила велике жртве

Новоизабрани председник Републике Српске Милорад Додик честитао је Дан примирја - дан када је Немачка потписала капитулацију у Првом светском рату и истакао да српски народ треба да буде поносан на своје претке који су извојевали велику победу и исписали славне странице историје.

"Српски народ је увек тежио и борио се за слободу, поносно стајао на страни правде, слободе и антифашизма. Са поносом и посебним пијететом треба да чувамо успомену на све наше жртве, цивиле и ратнике, који су јуначки страдали од 1914. до 1918. године, а њихове храбре подвиге морамо да преносимо будућим генерацијама, као и да су мир и слобода једини прави пут ка бољој будућности", поручио је Додик.

Додик је подсетио да је српска војска извела одсудну битку Првог светског рата и положила велике жртве.

"Никада нико, ни данас ни сутра, не сме да дозволи да се остваре разни покушаји ревизије историје и да се фокус за кривицу рата пребаци са освајачке на српску, ослободилачку војску како то заговарају одређени светски политички кругови. Српски народ је платио високу цену да би се неко данас играо са нашим жртвама, јер је скоро трећина српског становништва дала живот за отаџбину, али и за нашу слободу данас", навео је Додик.

Према његовим речима, Први светски рат или Велики рат за наше претке није био рат за моћ или доминацију, већ велики херојски чин праведне борбе за ослобођење и уједињење свих Срба.

Додао је малобројни српски народ са тако великим бројем жртава и гробова расутих по целом свету заслужује дубоко поштовање и наклон.

"С тога и цвет Наталијина рамонда, цвет феникс, с поносом треба да носимо на својим грудима јер је он симбол примирја и српске војске, страдања и искушења кроз које је прошао српски народ током и после Првог светског рата, али и симбол нашег васкрснућа. Слава јунацима и хвала им за све, а нама остаје света дужност да радом, патриотизмом и љубављу према Републици Српској и свом народу чувамо завет наших предака", поручио је Додик, пренела је Срна.

Снимак смртоносне замке за Украјинце погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА