Најновије

Гори цео фронт, Украјинци пребацују снаге из Херсона на Запарошки фронт - циљ је Мелитопољ (МАПА)

Жестоке борбе воде се дуж целог фронта у Донбасу.

Курска и Белгородска област

Украјинске формације су у суботу испалиле неколико експлозивних направа из хеликоптера на Глушкивску дистрибутивну зону у Курској области, због чега је село без струје. Напајање је касније обновљено.

Оружане снахе Украјине су пуцале и на село Краснооктјабрски у округу Глушковски. Оружане снаге Украјине извршиле су неколико напада на град Шебекино у Белгородској области, оштетивши неколико објеката цивилне инфраструктуре.

Северни украјински правац

Команда Оружаних снага Украјине концентрисала је најмање 30 борбених возила са људством у Галагановки и Семјоновки, на граници са Русијом, у области Чернигов.
Руски артиљерци су радили по циљевима у Јунаковки, Хотину, Шалигину, Славгороду и Ромашкину у Сумској области.

У области Харкова, Оружане снаге РФ извршиле су више напада на објекте Оружаних снага Украјине у Харкову и Дергачију, као и на неколико пограничних насеља.

Смер Старобељск

У сектору Купјанска, неколико консолидованих тактичких група ВСУ покушало је два пута да се учврсти код Новоселовског, али су се нашле под масовном артиљеријском ватром и повукле су се на првобитне положаје са губицима.

На сектору Сватовски, Оружане снаге Украјине су истовремено напале положаје Оружаних снага Русије у правцу Стелмаховке, Макејевке и Краснопоповке.

Захваљујући благовременом раду руске артиљерије и авијације, ВСУ такође није успео да постигне успех на овоом правцу.

У сектору Краснилиман команда украјинске војске прикупља опрему и људство за покушај напада на Кремену.

Соледарски правац

На сектору Бахмут, одреди ПМЦ „Вагнер“ крећу дубоко у Бахмуту (Артемовск) на југоисточној периферији града. Томе се супротстављају војници 53. бригаде Оружаних снага Украјине, опремајући додатна упоришта на путу офанзиве руских снага.

У околину Покровска стигле су јединице 24. бригаде Оружаних снага Украјине. После борбене координације и кадровског попуњења, јединице ће бити пребачене у Соледар.
Западно од Лисичанска, руске снаге, уз подршку Народне милиције ЛНР, воде борбе у Белогоровки. Поједине јединице 54. омбре и 81. омбре које су им се супротстављале повукле су се на резервне положаје у ишчекивању помоћи.

Posted by Дневне Новине Правда on Sunday, 13 November 2022

Луганска Народна Република

У Луганску и Алчевску касно увече радили су системи ПВО. Оружане снаге Украјине пуцале су и на Стаханов, Нижњу Дуванку, Рубижње, Меловатку и Сабовку.

Доњецки правац

Војници Орба „Спарта“ и 1. Славјанске бригаде, уз подршку 238. артиљеријске бригаде, настављају са чишћењем периферије Опитног. У исто време, у Водјану, Первомајском и околини Невелског, руске снаге постепено потискују Оружане снаге Украјине из насеља.

Смер јужно од Доњека

На северној периферији Павловке наставља се чишћење које спроводе бригада маринаца Пацифичке флоте и ОБТФ ДНР. Украјинске формације, заузврат, пуцају са висина у Угледару на руске трупе које напредују на север.

Запорошки правац

Украјинска команда пребацује на територију Запорошке области под својом контролом људство, војну технику и артиљерију. Након повлачења Оружаних снага Русије са десне обале Дњепра у Херсонској области, Оружане снаге Украјине могу покушати да заузму Мелитопољ и оду у Бердјанск како би опколиле руску групу на левој обали реке.

Ово ће такође омогућити Украјинцима да се приближи Криму и удари у бок јединица у ДНР.

Јужни фронт: Херсонски правац

Јединице Оружаних снага Украјине наставиле су да заузимају положаје на десној обали Дњепра и у околини Херсона. У град су стигли страни новинари и високи официри Оружаних снага Украјине.

Одеска област

Руске трупе су уз помоћ беспилотне летелице Геран-2 напале положаје Оружаних снага Украјине у пансиону Чајка у Черноморску.

Снимак експлозије у Истамбулу погледајте ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА