Најновије

Русија пронашла противотров: Отимање златно девизних резерви од Русије завршиће се за Запад тешким поразом

Андреј Суздалцев, стручњак из области економије и политичких наука, изјавио је да је пре десет година Руска Федерација била принуђена да се носи са колосалним комерцијалним дугом који је достигао око седам стотина милијарди долара.

Овај износ је био већи од укупне државне резерве, изражене у злату. У овом тренутку, укупан износ дуга је постао много мањи, али сама чињеница његовог постојања може бити од користи за Русију.

„Према последњим подацима, овај комерцијални дуг је око 400 милијарди. Постојала је таква формула да ако се наше златно-девизне резерве, које су завршиле у рукама Запада, пребаце у Украјину, онда ће исплате наших компанија западним кредиторима коначно бити пребачене на нашу Централну банку, а Запад неће добити ништа“.

Он је поделио своје мишљење да се западни естаблишмент не усуђује да присвоји имовину Руске Федерације због тога што ће светска заједница након слања руске имовине у Кијев сазнати за право стање у Украјини.

Како је раније пренео Јавни сервис, заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев поделио је мишљење да западне државе покушавају да створе правни оквир како би заобилазећи законе украле имовину Руске Федерације која је заплењена.

Овакву тачку гледишта он је демонстрирао говорећи о резолуцији Генералне скупштине Уједињених нација о накнади Руске Федерације за штету Украјини.

Политичар је позвао међународну организацију да одобри сличне резолуције у вези са обештећењем Сједињених Држава за штету коју су нанели Југославији, Вијетнаму и Ираку.

Снимке данашњег бомбардовања украјинских градова погледајтр ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА