Најновије

СРБИЈА ПОСТАЈЕ СЕВЕРНА КОРЕЈА: За лош коментар о Вучићу слали би у затвор

Нишка политичарка Ана Гроздановић, иначе нада Социјалистичке партије Србије и пуленка Ивице Дачића, на друштвеној мрежи Инстаграм покренула је иницијативу да се сваки негативан коментар о лику и делу председника Србије Александра Вучића кажњава затвором. Иницијатива је слична севернокорејским прописима, а стручњаци је оцењују противуставним политичким додворавањем.

Александар Вучић (Фото: Председништво Србије)

Политички аналитичари сагласни су да се ради једној врсти политичког сигнализирања оданости носиоцима власти и да будућност политичара на локалу зависи од лојалности партијским лидерима, те да је иницијатива нишке одборнице неспроводива и противуставна, али још један у низу показатеља како функционише изборни систем у Србији.

До сада су се у "одбрани Вучића од злог другачијег мишљења" истицали напредњаци, али је сада и чланица Привременог органа СПС Ниш решила да да свој "нескромни" допринос.

- Замолила бих своје политичке колеге који седе у посланичким клупама, да дигну глас и изборе се за закон којим би се казнио свако ко остави лош коментар према председнику државе. А о осталим озбиљнијим плановима против председника још озбиљније казне - написала је Ана Гроздановић.

Иницијатива Ане Гроздановић настала је, како је написала, јер коментари на друштвеним мрежама су плански организовани како би Александру Вучићу "црпели енергију у тренутку када су велике одлуке пред њим" и додала да је кажњавање саставни део васпитања у којем неки родетељи нису успели.

- Да се докони науче памети, да се председник на сваки начин могући заштити, јер је ово све плански да би му црпели енергију у тренутку када су велике одлуке пред њим! Ти храбри момци ће таман прочитати тамо коју књигу мало се едуковати, тренирати чиме ће бити задовољнији собом и размислити о свом понашању убуће - стоји у опису слике на њеном Инстаграм налогу.

Према речима нишке социјалисткиње и чланице једне општинске комисије за културу - тврдња да ће закон личити на политички систем Северне Кореје и лоше утицати на имиџ и самог председника и Србију, лош је спин.

- Можда је моја емпатија прејака за Ваш укус, поређење са Северном Корејом је свакако лош спин са Ваше стране. Коначно, мислите ли да је у реду да неко напише да жели да председников син заврши у шахту као Гадафи? Сви знамо шта се догодило Гадафију и не желим да верујем да је то по Вама слобода говора - одговорила је редакцији Јужних вести.

Млада нада СПС-а узвратила је и контрапитањем новинару Јужних вести.

- Или нисте читали коментаре који су ме мотивисали или сте склони истим?! - узвратила је Гроздановић.

Предложена иницијатива Ане Гроздановић, постоји у Северној Кореји.

Наиме, према доступним информацијама о законима ове азијске државе, свако непоштовање председника и његове породице је "богохуљење", а свако изношење мишљења које се разликују од ставова политичког режима сматра се издајом и казна је поновна едукација у политичким затворима.

Држављанка Северне Кореје осуђена је на казну затвора јер је у пожару спасила своју децу, уместо портрета лидера земље, а кажњава се и ако неко није обрисао прашину са слике вође.

Извор: Јужне вести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА