Најновије

ОВО МОЖЕ САМО СНС: Председница општине доделила себи новчану помоћ!

Председница општине Бајина Башта Весна Ђурић доделила је себи и свом заменику Миленку Ордагићу солидарну помоћ у износу од 49.500 динара. Помоћ је, како се наводи у решењу, одобрена због превазилажења последица енергетске кризе.

СНС (Фото: Јутјуб)

У образложењу се наводи да је Посебним колективним уговором за запослене пропісано право запосленог на солидарну помоћ за побољшање материјалног и социјалног положаја запосленог у складу са мерама прописаним општим актом послодавца и расположивим финансијским средствима.

Како је образложено у решењу, солидарна помоћ се исплаћује по следећим критеријумима: - запосленом чији је износ нето плате до 50.000,00 динара у месецу октобру у години у којој се исплаћује солидарна помоћ, у пуном износу утврђене солидарне помоћи.

Према подацима Агенције за спречавање корупције, изузимајући примања градоначелнице Ужица чији месечни приходи износе 140.000 динара, од чега је њена плата 110.000 и месечна накнада од 30.000 динара од Академије струковних студија Западна Србија, највећу плату међу челницима девет општина у Златиборском округу има управо председница општине Бајина Башта.

Весна Ђурић (СНС), председница општине Бајина Башта, према информацији Агенције од 16.октобра 2020. године, прима плату од 100.000 динара. Осим тога, има депозит у банци, али наведено је да нема у власништву некретнине и аутомобиле.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА