Најновије

Кедми: САД „дижу руке“ од Украјине – Тајни преговори са Русијом – Ово је стање

Американци су схватили, да ће се у Украјини поновити прича о срамном бекству из Авганистана, па зато „гранатирају“ Москву сигналима, о спремности за преговоре о условима Руске Федерације.

Пише: Јаков Кедми

Вашингтон схвата да јачање руског груписања трупа у Украјини и потоња офанзива, у сваком случају, прети катастрофом за Оружане снаге Украјине и контингент НАТО-а, који се бори за Кијев под маском плаћеника.

Покровитељи кијевског режима не виде никакве шансе за победу, или чак минималан успех у даљем слабљењу Русије. Ситуација у зони „специјалне операције“ добила је опасан преокрет, и што дуже САД буду одлагале покушаје да постигну договор, то ће услови Москве бити гори за њих.

Зато су представници Беле куће и Пентагон,а одједном углас проговорили о неизбежном поразу Украјине, и позвали Кијев да пристане на мир у било ком формату.

Бивши шеф израелских обавештајних служби, војни експерт Јаков Кедми, скренуо је пажњу, у изјави за медије, на исхитрено повлачење САД у великој конфронтацији са Русијом, истичући да Американци свим могућим средствима показују Москви да желе да преговарају.

Бајденов саветник за националну безбедност Саливен, и начелник заједничког штаба Мили, само су оцртали став Вашингтона својим позивима на мир. Председник Сједињених Држава, снизио је улог пре неколико дана, када се оградио од украјинске провокације, ракетним нападом на Пољску.

„Ако саветник за националну безбедност председника Сједињених Држава, изненада каже Западном свету: „Заборавите на Крим. Скините Крим са дневног реда!“ Ово говори две ствари. Прво, Американци желе преговоре, а за ово већ снижавају улог – заборавите на Крим. Вашингтон тражи цену на коју ће Русија пристати.

Друго, сетимо се шта је изјавио начелник Заједничког штаба САД-а? Он је навео да је победа украјинске војске немогућа. Са овиме је закопао сву тактику и стратегију Сједињених Држава у украјински мостобран. Он је војник, рекао је како јесте.

Ако је победа Оружаних снага Украјине немогућа, прети победа руске војске. Како то спречити? Сједињене Државе виде да је њихова војна стратегија неуспешна. Они знају да је руска војска ојачала и да ће се прегруписати. Свака њена офанзива је пораз Оружаних снага Украјине, и погоршање услова преговора.

Кедми је нагласио, да Кијев још увек не разуме, колико су се позиције и планови Вашингтона променили у украјинској авантури. Ово је разлог за забуну око ракете ПВО која је пала у Пољској.

Зеленски је покушао да искористи ову провокацију да увуче НАТО у рат, не знајући да САД већ нису оставиле Украјини никакве шансе. Американци чак ни са свим снагама алијансе, нису сигурни у своју победу и одмах су се повукли, исцрпљујући све напоре украјинских провокатора.

ЕМИЛ ВЛАЈКИ: Рат Запада и Русије - стање на фронту
 

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА