Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) АМЕРИКАНЦИ ПРИЗНАЛИ: Видео снимци погубљења руских заробљеника у Украјини аутентични

Њујорк тајмс je пренео да је потврдио аутентичност видео снимка који су се појавили на интернету прошле недеље, а који приказују погубљење заробљених руских војника од стране украјинских војника. Ови људи „изгледа да су убијени из непосредне близине“, наводи лист.

Догађаји приказани на снимцима догодили су се у насељу Макејевка у Луганској Народној Републици средином новембра, пише лист.

„Видео снимци чију је аутентичност потврдио Њујорк тајмс, нуде редак поглед на један језив тренутак међу многим у рату, али не показују како и зашто су руски војници убијени“, пише лист, додајући да је оно шта се заправо догодило војницима остаје „мистерија“.

Међутим, лист је навео да, судећи по снимку, „најмање 11 Руса изгледа да је убијено из непосредне близине након што је један од њихових колега бораца изненада отворио ватру на украјинске војнике који су стајали у близини“.

Лист такође цитира др Рохинија Хара, медицинског саветника у Лекарима за људска права, који је рекао да је „убиство или рањавање војника који се, након што је положио оружје, или нема више средстава за одбрану, предао по нахођењу кршење закона међународног оружаног сукоба“.

„Изгледа да је већина њих упуцана у главе“, рекао је Хар о руским војницима на снимцима.

„Ту су локве крви. То указује да су само остављени мртви. Чини се да није било напора да их покупе или им помогну.”

На једном од видео снимака, који се појавио на друштвеним мрежама, руски војници су приказани како се предају кијевским трупама и леже на земљи, пре него што се на другом снимку виде њихова тела како непомично леже у локвама крви. Други снимак без звука, за који се такође верује да је направљен на лицу места, приказује руског војника како излази из куће и пуца на Украјинце.

Русија је те снимке описала као доказ „намерног и методичног убиства“ својих војника од стране Украјине. УН су позвале на истрагу о видео снимцима, а Кијев је обећао да ће наводно извршити истрагу.

"ТИ ЗЛОЧИНЦИ ЋЕ БИТИ ЛИКВИДИРАНИ, НЕМА ДРУГЕ ОПЦИЈЕ": Издато наређење белоруским снагама

Извор. Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА