Најновије

НАТО ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ: Немачки борбени ловци кренули у акцију

Британија је послала Украјини напредни модел ласерски вођене ракете Бримстоне са двоструко већим дометом од претходне верзије.

Фото: Pixabay. com

Борбени авиони немачког ратног ваздухопловства Јурофајтер тајфун, који обављају мисију НАТО заштите ваздушног простора над балтичким земљама, извршиће тренажне летове на малим висинама изнад Естоније, саопштила је у понедељак прес-служба Генералштаба Одбрамбених снага Естоније

Немачки борбени авиони су у мисији НАТО-а од 2. августа, стационирани су у ваздушној бази Амари у близини Талина.

- У понедељак и среду ловци немачког ратног ваздухопловства Јурофајтер тајфун изводиће тренажне летове на малим висинама у естонском ваздушном простору. Летови ће се обављати на висини од најмање 152 метра у јужној и централној Естонији. Ако је могуће, биће ношени далеко од насеља и фарми - каже се у поруци  - пренела је РИА.

Летови се обављају на основу споразума између земаља НАТО-а у посебно одређеним подручјима. Такве зоне за летове на малим висинама додељују све владе балтичких држава.

Балтичке земље немају авионе погодне за ваздушно патролирање, па су од априла 2004. године (након уласка у НАТО) авиони земаља Северноатлантске алијансе, који се налазе у Литванији на аеродрому Зокњаи, пет километара од Шјауљаја, ангажовани на заштити ваздушног простора у ротацији у ваздушној бази Амари, која је од 2014. године постала додатна локација за распоређивање НАТО авиона - пренела је РИА.

Пребацивање руске војске преко Мариупоља погледајте ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА