Најновије

САСТАНАК ЛИДЕРА ОДКБ: Лукашенко понудио решење за Украјину

Неопходно је зауставити крвопролиће у Украјини и започети мировне преговоре, изјавио је белоруски председник Александар Лукашенко на састанку лидера ОДКБ.

Александар Лукашенко (Фото: Председништво Белорусије)

„Морамо зауставити ово крвопролиће и започети мировне преговоре. Питање је да ли ће Украјини бити дозвољено да седне за преговарачки сто?'’, преноси служба за медије белоруског лидера.

Лукашенко је догађаје у Украјини упоредио са торнадом који јача и који све већи број земаља увлачи у свој левак и ствара нове проблеме.

„Западне земље су нас оптуживале и оптужују за све смртне грехе. Они свим силама покушавају да увуку Белорусију у овај сукоб, иако су и сами „до ушију“ умешани у то. Хиљаде украјинских војника обучавају се на њиховим полигонима по програмима НАТО-а. Кијев је обезбеђен западним наоружањем и војном технологијом“, рекао је председник Белорусије.

Лукашенко је подсетио да је Белорусија стално и упорно упозоравала на опасну ескалацију војно-политичке ситуације у европском региону.

"Указали смо на деградацију међународног безбедносног система, депресијацију споразума у ​​области разоружања и контроле наоружања. Нажалост, тада нас нису послушали. А трагичне последице ове арогантне позиције видимо данас у Украјини'’. изјавио је белоруски лидер.

Снимке ракетних напада руске војске погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА