Најновије

ДР АЛЕКСАНДАР ЂИКИЋ: Шта се крије иза решења за Таблице? (ВИДЕО)

Гост специјалне емисије поводом промене таблица био је проф др Александар Ђикић,  оснивач Српског националног форума. Он напомиње да специјалне јединице тзв Косовксе полиције могу да дејствују на целој територији Косова и Метохије према Бриселском споразуму који је потписала Влада Србије.

Фото: ХелмКаст

Вучић сада пребацује одговорност , за Бриселски споразум, на Ивицу Дачића који је тада по функцији потписао исти, али сви памтимо да је идејни творац споразума као и човек који је дао зелено светло, за исти,  био Александар Вучић, тада познатији као „први“ потпредседник Владе.

Питање таблица је покренуто још за време Борка Стефановића, и било је решено са статусно неутралним таблицама прво на 5 па после на још 5 година, али је изгледа неко намерно, или због неспособности, заборавио да тражи продужење рока на још 5 година и зато се сада налазимо у овој ситуацији.

Ђикић напомиње да је сукоб српске и шиптарске политике на идеолошком нивоу увек доводио до пропасти српске, јер док су шиптари увек имали на уму територије, Срби су увек тежили ка власти, што је довело до погубних последица на Косову и Метохији по српски народ.

Чак и сада сви они који нису под „барјаком СНС-а“ , како каже Марко Ђурић, на Косову и Метохији не могу очекивати ни најмању помоћ од државе Србије, јер најновији примери претреса на сред улице г Ђикића као и држање Моме Трајковића у кућном притвору говори о томе да шиптари све раде у договору са Српском листом.

У посебној изјави г Ђикић напомиње да је решење за кућни притвор Моми Трајковићу донело веће од три судије, од чега је само једна судија био шиптар док су остала два били Срби под контролом Српске листе, и ти Срби су директно одговорни за осуду г Трајковића.

Питање Горанаца је посебно апострофирано у емисији, као Срба муслиманске вероисповести који не прихватају шиптарску власт, али се није дошло до одговора зашто Горанци нису никада били предвиђени као део Заједнице Српских општина.

Посебан осврт на рад Српске листе г Ђикић је апострофирао и погубни утицај на Србе јужно од Ибра где српска листа ради све да промени национални састав тих општина у корист шиптара, дат је пример Брезовице где Срби скоро да не могу да добију грађевинску дозволу док је шиптарима  издато преко 2000.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА