Најновије

Војни експерт: Зимус ће се догодити оно што Запад и САД нису предвидели

Бројни западни медији пишу, да ће „украјинска“ зима наводно помоћи Оружаним снагама Украјине. Међутим, војни експерт Михаил Ходаренок, је сигуран, да ће хладноћа дати предност не украјинској војсци, већ руским војницима.

Он је напоменуо, да украјинска команда није свим борцима обезбедила топле униформе нити су им оружје и опрема прилагођени зимским условима.Истовремено, Оружане снаге Русије и њихови савезници имају зимску одећу која је тестирана на Арктику. То се такође односи на руско оружје и опрему који су одавно тестирани на зимске услове.

Ходаренок је нагласио, да би током зиме такође било немогуће користити тактику „уједа комараца“ које се придржавају Оружане снаге Украјине. Он је додао, да ће имати проблема и са камуфлирањем оклопних возила од руских дронова.

Са друге стране Mинистар одбране Велике Британије Бен Волас тврди да су земље ЕУ доставиле Украјинцима око 300.000 униформи за арктичке услове ратовања и да ће то помоћи режиму у Кијеву да настави са офанзивним акцијама против руске војске и током зиме.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Руски херој из "Вагнера" бира смрт како не би био заробљен од украјинaца

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА