Најновије

„Западни пут би било отварање даље нестабилности, одлазак Косова и Метохије, Републике Српске, онда југа централне Србије"

Председник Нове Демократске странке Србије и један од лидера коалиције НАДА, Милош Јовановић изјавио је да је апсолутно против увођења санкција Руској федерацији, истакавши да би то било у супротности са виталним националним, безбедносним и економским интересима Србије.

Он је рекао да то не каже због русофилије, већ да би у рату НАТО и Украјине, евентуално увођење санкција Русији било сврставање Србије на страну Запада, што је потпуно погрешно.

„Западни пут би било отварање даље нестабилности, одлазак Косова и Метохије, следећа би била Република Српска, онда југ централне Србије.. Имали бисмо нестабилност за наредних 50 година“, истакао је лидер Новог ДСС-а и један од лидера коалиције НАДА.

Поводом инцијативе председника скупштинског одбора за спољне послове Борка Стефановића (ССП) да се уведу санкције Русији, Јовановић је казао да би требало подсетити грађане да се ССП Драгана Ђиласа за време изборне кампање залагао против увођења санкција Русији.

„Како су прошли избори они су променили став. Волео бих да грађани почну да кажњавају оне који мењају ставове како ветар дува“, додао је председник Нове Демократске странке Србије и један од лидера коалиције НАДА.

Он је казао и да су празне приче Србија и ЕУ, додавши да се ЕУ неће ширити у догледно време, сигурно наредних 10 до 15 година.

„Да уредимо земљу и да схватимо да је наша судбина у нашим рукама. Да сазримо као друштво, а не да слушамо бајке о Европској унији. Нису ово осамдесете године када су Шпанија, Португалција улазиле, то одавно није простор економској просперитета“, навео је Јовановић.

На тврдњу да би неувођењем санкција Русији, Србија била у изолацији, лидер Новог ДСС-а је одговорио да то није тачно и да би се наставила економска сарадња и размена као и до сада.

„Управо супротно, кад бисмо увели санкције, одавде би бежали инвеститори због много више цене гаса и струје у том случају“, оценио је Јовановић.

Он је као пример навео Француску и Немачку, где много компанија размишља у пресељење својих индустријских погона у земље Магреба или САД, где су ниже цене гаса и струје.

100. гардијска бригада ДНР уништава Украјинске тенкове (ВИДЕО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА